Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Baraj ve göletlerin çiftçilerin bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri açısından önemli bir rol üstlendiğine dikkati çeken, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Antalya her ne kadar turizm şehri olarak ün yapmış olsa da tarım alanında da ülkemizde birçok konuda başı çeken illerimizdendir. Bu barajlar sayesinde üreticilerimizin ürün yelpazeleri genişliyor ve o illerimiz hızlı bir şekilde kalkınıyor. Çiftçimiz daha çeşitli ve verimli ürün elde edince ekonomik olarak daha refah bir duruma geliyor, çiftçimiz kazanınca da ülkemiz kazanıyor.”
Manavgat Yeşilbağ Barajımız Tamamlandı
Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu gövde tipinde inşa edilen, temelden yüksekliği 35,30 metre, talvegden yüksekliği 33 metre, 1.200.000 m3 depolama hacmi ile 2.580 dekar araziye can suyu verecek olan Yeşilbağ Barajının tamamlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Yeşilbağ Barajının” inşaatı tamamlanarak su tutulmaya başlanmış olup, sulama inşaatı devam etmektedir.” dedi.
Milli Ekonomiye 9 milyon TL Katkı Sağlayacak
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Antalyalılar için üretmeye devam edeceğiz. Milli Ekonomiye 9 milyon TL katkı sağlanacak projenin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.