• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 13:55

O proje ertelendi

O proje ertelendi
Kent merkezinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkılarak yerine yenisinin yapılması projesi korona virüs salgını nedeniyle şimdilik askıya alındı.

Kent merkezinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkılarak yerine yenisinin yapılması projesi korona virüs salgını nedeniyle şimdilik askıya alındı.

 

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yerine 300 yataklı otel konforunda tek kişilik odalı bir hastaneyi 2022 yılı sonunda Antalyalıların hizmetine kazandıracaklarını açıklamıştı.  Taş düzenlediği basın toplantısında “Gazipaşa’dan, Kaş’a, Antalyalıların menfaatini korumak için çalışıyoruz. Derdimiz millete hizmet etmektir. Şu an Antalya’nın hizmetlerinin peşindeyiz. Yakın zamanda Döşemealtı Devlet Hastanesi’nin ihalesi gerçekleşecek. Bu hafta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile bir görüşme yapacağız. Aksu Hastanesi, Manavgat 400 yataklı hastanesi, Kumluca’nın ek 50 yataklı hastanesi ve bunun yanında Konyaaltı Devlet Hastanesi’yle ilgili yakında zamanda ihaleler bittikten sonra paylaşım yapacağız. Kent merkezindeki Atatürk Devlet Hastanesi’ni yıkacağız ve yerine yenisini yapacağız. İlk etapta bir bina yıkılacak. Yıkılan binanın yerine yenisi yapıldıktan sonra orada poliklinik ve acil hasta alımına devam edilecek. Ardından ikinci bina yıkılıp 300 yataklı tek kişilik otel konforunda hastane yapılacak. Yeni hastane binası binasında iki bölüm olacak. Alt katta poliklinikler yer alacak. Diğer bölümlerde tek kişilik toplam 300 yataklı odalar yapılacak. Yoğun bakım ünitesi, diyaliz merkezi, ameliyathanesiyle nitelikli adeta 5 yıldızlı hastaneyi vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Antalyalılar en iyi hizmete layık Bu hastane 2022 sonu 2023’ün ilk çeyreğinde bu hastaneyi hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” açıklamasında bulunmuştu.

 

Ancak Taş’ın açıklamalarının ardından geçen süre zarfında tüm dünyayı etkiyi altına alan korana virüs salgını ülkemizde de etkili oldu. Mevcut tabloyu değerlendiren Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve siyasiler, pandemi nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili projenin hayat normale dönene kadar ertelenmesine karar verdiler. Öte yandan ilimizde yeni hastanelerin yapılmasına yönelik olumlu gelişmeler yaşandı. Döşemealtı ilçesi, Çıplaklı Mahallesi'nde 29 bin 758 metrekarelik arazi üzerine 100 yataklı planlanan devlet hastanesinde inşaat ihalesi aşamasına gelindi. Döşemealtı ve çevresine hizmet vermek üzere planlanan ve ilçenin önemli ihtiyacını karşılayacak olan yeni hastane 100 yataklı olacak. 33 çift yataklı, 34 tek yataklı odadan oluşacak hastanede ayrıca 24 yoğun bakım yatağı,5 hemodiyaliz yatağı, 4 palyatif yatağı, 2 mahkum yatağıyla toplam 135 yatak yer alacak. Toplamda 4 ameliyathane, 40 poliklinik odası, 5 diş ünite, 5 röntgen cihazı, 3 ultrason, 1 MR ile hizmet vermesi planlanan hastane, 34 bin 300 metrekarelik kapalı alana sahip olacak.


Yalçın KÜÇÜK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.