O SORULARI MİNTA’YA SORDUK

  • SUR YAPIIIIIII

AK Parti Kemer’de Belediye Başkanlığını kazanmak istiyor mu istemiyor mu?

AK Parti çevresine bakacak olur iseniz istemiyor.

Son dönemdeki adaylara ve alınan oy oranlarına bakacak olur isek Genel Merkez’in aday olarak belirlediği isimlere parti üyelerinin dahi oy vermediğini rahatlıkla görebiliyoruz.

Anavatan Partisi'nden iki dönem belediye başkanlığına seçilen Hasan Şeker, 22 Temmuz seçimleri öncesinde partisinden istifa ederek CHP'ye geçmişti. Yaklaşık 1.5 ay önce CHP'den de istifa eden Şeker bir süre bağmısız kalmıştı.

Belediye Başkanlığı sürecinin ardından Hasan Şeker Aralık 2018’de AK Parti saflarına katılmıştı.

Hasan Şeker’in AK Parti’ye geçme sebebi açıkça 2019 seçimlerinde aday olabilmekti.

2014 Seçimlerinde 11 tane aday adayı ortaya çıkarken Genel Merkez, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras’ı aday göstermişti.

Diğer aday adayları Üras’ın adaylığını onaylamadıkları için de ne lehte ne de aleyhte çalışmadı.

Gerçi lehte çalışmamak dahi bir dezavantajdır.

2014 seçimlerinde MHP’nin adayı Mustafa Gül yüzde 42,56 ve 10 bin 203 oyla birinci çıkarken AK Parti’nin adayı Yusuf Üras ise yüzde 33,28 oy oranı ve 7 bin 978 seçmenin oyunu alabilmişti.

2019 Seçimlerine gelindiğinde ise AK Parti ile MHP ittifakı oluştu.

İttifakın Kemer adayı bir kez daha ama bu kez MHP çatısı altında Yusuf Üras oluyordu.

Daha önce kendi partilerinden aday olan Yusuf Üras’a MHP çatısı altında da partililer yine oy vermedi.

Yusuf Üras ile partililer arasındaki kutuplaşmanın ne olduğunu bilemiyorum.

Öncesinde ise Kemer’e AK Parti’den aday çıkartılacağı dile getirilmiş ve CHP’den istifa eden Necati Topaloğlu AK Parti’nin adayı konumundaydı.

Kemer’de belediye başkan adayı AK Parti yerine MHP’den olunca CHP’den AK Parti’ye geçen Necati Topaloğlu bu kez AK Parti’den ayrılarak DSP saflarına katılmıştı.

DSP’den aday olan Necati Topaloğlu 2019 yerel seçimlerinde Kemer Belediye Başkanı oldu.

Şimdiden önümüzdeki yerel seçimin hesapları yapılmaya başlandı.

AK Parti’nin Kemer Belediye Başkan adayının ilçe başkanı İsmail Selami Minta’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Minta ile ilgili iddialar ise oldukça fazla…

Örneğin; ilçe başkanı olduğunda daha AK Parti üyesi dahi olmadığı söyleniyor.

Örneğin; Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile birlikte hareket ettikleri ve hatta çıkar sağladığı iddia ediliyor.

Örneğin; Belediyenin imar bölümünde işi olanlara “İsmail’i gördün mü?” denilerek İsmail Selami Minta’ya yönlendirildiği iddia ediliyor.

Örneğin; İsmail Selami Minta’nın kız kardeşinin o dönemde Kemer Belediye Başkan yardımcısı ve İmardan sorumlu müdür olması nedeni ile eleştirilere maruz kaldı.

Örneğin; 2014 seçimlerinde gece yarısı Yusuf Üras’ın seçim ofisini para dağıtıyor diyerek basanlar arasında yer aldığı iddia ediliyor.

Örneğin; iki kardeşin belediyede iş bitirme karşılığında İsmail Selami Minta’ya 100 bin dolar verdiği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde İsmail Selami Minta ile bir araya geldik ve ortaya atılan tüm iddiaları kendisine sorma fırsatımız oldu.

İlçe başkanı olduğunda parti üyesi olduğunu söyleyen Minta, bizzat Ferruh Derin’in evde üyelik formunu doldurduğunu ve kaydını yaptığını söyledi.

Kemer’de belki de en fazla konuşulan konuların başında gelen gece yarısı para dağıtılıyor ididasıyla seçim ofisinin basılması olayının kendisi ile ilgisinin olmadığını, iddia edildiği gibi de ortada bir görüntü bulunmadığını kaydetti.

100 Bin dolar hikayesi ile ilgili iddiaların dahi çelişkili olduğunu söyleyen Minta, iddia sahiplerinin kendi hesabına parayı gönderdiklerini söylediklerini ama dekont istendiğinde masaya herhangi bir belge konulamadığı vurgusu yaptı.

Minta, böylesi olayların nereden nasıl çıktığını da anlamadığını söylerken “İsmail’i gördün mü?” konusunda bir tek kişinin dahi bu iddiayı doğrulayacak sözün dahi söylenmediğini, Kemer’deki bir kişinin söylediği sözün gerçekle ilgisi araştırılmadan dikkate alındığını kaydetti.

Kemer’de bazı ailelerin akraba olduklarını dile getiren Minta, Mustafa Gül ile akraba olduklarını ve bir süre Mustafa Gül ile birlikte hareket ettiklerini ancak hiçbir çıkar ilişkisinin gerçekleşmediğini açıkladı.

Önümüzdeki yerel seçimlerinde teşkilatın ve Genel Merkez’in takdiri olursa aday olabileceğini belirtirken Kemer’in AK Parti belediyeciliği ile tanışma zamanının gelip de geçtiğini sözlerine ekledi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.