• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 22 Eylül 2021 10:58

Öğrenciler sokakta kaldı

Öğrenciler sokakta kaldı
Üniversitelerin de açılması ile birlikte Antalya’daki konut fiyatları adeta uçuşa geçti. Özellikle üniversite çevresindeki evlerin yanına yaklaşılamazken öğrenciler yurt bulamadığı gibi bütçelerine göre ev de bulamıyor.

YÖK, 2021 - 2022 yılı akademik takvimi için örgün programlarda yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamasının ardından ev kiralarında artış yaşandı.

Pandemi nedeniyle eğitime verilen yaklaşık 2 yıllık arada, özellikle üniversite çevresinde bulunan kiralık evler boşaldı. Antalya’da uzun süredir bir çoğu boş durumda olan üniversite çevresindeki evlerin kiraları ortalama bin 200 ila bin 500 lira arasındayken, yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarla birlikte şu anda bir oda bir salon boş evi 2 bin liraya dahi bulamıyorsunuz.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlanacağının açıklanması ile birlikte üniversite çevresindeki evlerin fiyatları artmaya başlarken okulların açılması ile birlikte fiyatlar bir kat daha arttı. Şehir dışından gelenler aileleri ile birlikte Antalya’ya gelip yurt ya da ev bakarken bulan buldu ve yerleşti.

Devlet yurduna giremeyen özel yurtlarda yer bulamayan öğrenciler ise çareyi eve çıkmakta buldu. Ancak ev fiyatları bir anda uçuşa geçerken bin 500 liraya 2 bin liraya boş ev bulmakta dahi öğrenciler zorlanmaya başladı. Üniversite yakınında istediklerini bulamayan öğrenciler ev baktıkları çevrenin mesafesini biraz daha arttırmak zorunda kaldı.

Aradıkları kriterdeki evleri bulamayan üniversite öğrencileri bu kez çareyi ev arkadaşı aramaya başladı. Birkaç arkadaş birleşip eşyalı ev tutma düşüncesi ile hareket eden öğrencileri yine yüksek fiyatlar bekliyordu. Boş apart bulanlar bin 500 ila bin 750 lira arasında kira ödemek zorunda kalırken eşyalı kiralık dairelerin fiyatları 3 bin liralara kadar çıktı.


Yalçın KÜÇÜK



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.