• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 01 Eylül 2023 11:25

Okul kıyafetleri cep yakıyor

Okul kıyafetleri cep yakıyor

Anaokul ve 1 sınıflar için ders zili 4 Eylül Pazartesi diğer öğrenciler için ise ders zili 11 Eylül Pazartesi günü için çalaşacak. Veliler çocuklarının eksiklerini gidermek için koşuşturmaya devam ederken gider kalemlerinde okul kıyafeti önemli bir yer alıyor.

Okulların açılmasına yakın bir süre kala aileler, çocuklarının yeni eğitim dönemine en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla harekete geçiyor. Bu süreçte okul kıyafetleri, hem öğrencilerin kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak hem de ailelerin bütçelerini korumak adına önem taşıyor.

Temel okul kıyafetleri; okul arması bulunan tişört, pantolon ya da şort etek, hırka ya da benzeri üst giyecekten oluşuyor.

Aileler, çocukları için kaliteli ve uygun fiyatlı okul kıyafetleri seçerken aynı zamanda alışveriş telaşıyla da karşı karşıya kalabiliyorlar. Zaman zaman mağazaların ve online platformların kampanyalarından yararlanarak daha ekonomik seçenekler bulmaya çalışıyorlar.

Antalya’daki okul kıyafeti satan dükkanlar dolmaya başlarken fiyatları gören aileler şaşırıp kalıyor. Hemen her ürüne gelen sürekli zamlardan okul kıyafetlerinin de nasibini aldığını söyleyen dükkan sahibi Osman Gürbüz, “Günümüzde ucuza ne yazık ki bişey kalmadı. Bizler dükkan kendimizin olduğu için fiyatları mümkün olduğunca uygun tutmaya çalışıyoruz. Ailelere yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz ama dükkanı kira olan arkadaşlarımız ne yazık ki uygun fiyata veremiyor çünkü onların da giderleri fazla” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK