• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 24 Kasım 2023 12:22

Oraya hiç aday çıkmadı!

Oraya hiç aday çıkmadı!

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti'de aday adaylık başvuru süreci 22 Kasım tarihinde sona erdi. Aday adaylık başvuru sayısının fazlalığı dikkat çekerken Kepez'e 7, Muratpaşa'ya 2, Döşemealtı'na 3, Aksu'ya mevcut başkan ile birlikte 5, Kepez'e 7 isim Belediye Başkan adayı olmak için yola çıktı. Konyaaltı'na ise resmi müracaat olmadı. 

YÜZDE 22'DEN 30,86'YA ÇIKMIŞTI

Son katıldığı Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden zaferle ayrılan AK Parti'de tüm hesaplar 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yapılmaya başlandı. Adaylık başvuru süresi sona eren AK Parti'de adeta aday adayı patlaması yaşanırken Konyaaltı'nda herhangi bir başvuru olmaması dikkat çekti. 2009 seçimlerinde Konyaaltı'nda Abdurrahman Yılmaz ile yüzde 22 oranında oy alan AK Parti 2014 seçimlerinde Mehmet Remzi Sadi ile yine yüzde 22 oy almıştı. Gaye Doğanoğlu'nun aday olduğu 2019 seçimlerinde AK Parti oy oranını yüzde 30,86'ya çıkarmayı başarmıştı.

İSTİFA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Muratpaşa'da iki ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenilirken Cumhur İttifakı'nda hangi ilçeden hangi siyasi partinin adayının gösterileceği de henüz netlik kazanmadı. Ancak Konyaaltı'nda AK Parti'nin adayının çıkacağı belirtiliyor. Konyaaltı için iki ismin adının geçtiği ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasını bekledikleri dile getiriliyor. Belediye Başkan adayı olmak isteyen memurlar 1 Aralık Cuma saat 17.00'a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Diğer yandan AK Parti Pazar günü sandık başına giderek temayül yoklaması yapacak.

4 İSİMDEN BİRİSİ Mİ ADAY OLACAK?

Diğer yandan AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı sadece partililer tarafından değil diğer partiler tarafından da yakından takip ediliyor. Adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Dış İşleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse adaylık düşünmediklerini dile getirmişlerdi. Geriye kalan iki isim olan Menderes Türel mi yoksa Hakan Tütüncü mü aday olacak bilinmezken AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürpriz yaparak farklı bir ismi de aday gösterebileceği ihtimali gözardı edilmiyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK