• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 21 Kasım 2023 10:40

Oto pazarlarında satış yok!

Oto pazarlarında satış yok!

İkinci el araçların satışındaki durgunluk oto pazarlarına da yansıdı. Antalya oto pazarında bu hafta sonu araç çoktu ancak satış yoktu.

Oto pazarına gelen vatandaşlar fiyatların internetteki satış fiyatlarından fazla olmasından yakınırken araç satıcıları ise ilginin azlığından şikayet etti. Pazarda soğuk havanın da etkisi ile satıcı çok ama alıcı yok olunca araç satıcıları araçlarından çıkmadan müşteri bekledi. Oto pazarı sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlarken bazı araç satıcıları öğlen olmasını dahi beklemeden oto pazarından ayrıldı.

Oto pazarının eski günlerini aradığını dile getiren galerici Hamza Daş, “Pazarda araç sahiplerinden başka kimse yok. Eskiden bu otomotiv pazarı bu saatlerde tıklım tıklım olurdu. Sabahtan beridir arabaya 3 kişi baktı. Fiyat veren olmuyor, sadece bakıyor” dedi.

 İkinci el piyasasındaki durgunluğun oto pazarını da olumsuz etkilediğini kaydeden Ertuğrul Kayın, “Pazarda bir hareketlenme yok. Sabahtan bu yana tek bir müşteri geldi. O da sordu ve gitti. Alıcı yok. Piyasa durgun. Eski zamanlarda pazara geldiğimiz zaman yer bulamazdık. Şimdilerde yer buluyoruz ama alıcı bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aracını ihtiyacı olduğu için ikinci el oto pazarına getirerek satmak istediğini dile getiren Ahmet Şenocak, “Şu anda piyasa belirsiz. Alıcı yok. Ben ihtiyacım olduğu için satıyorum. Bugün bir Tofaş Doğan arabası 200 bin lira olmuş durumda. Satıcı var alıcı yok. Soran olursa da takas soruyor” şeklinde konuştu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK