• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 30 Haziran 2020 16:17

Otobüsleri Sattıran Karar

Otobüsleri Sattıran Karar
Menderes Türel döneminde havuzdan aylık 38’er bin lira alan ulaşım esnafı Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 32’şer bin lira almaya başladı. Pandemi dönemi zararın üzerine tuz biber olurken Büyükşehir’den ulaşım esnafına bir darbe daha g

Menderes Türel döneminde havuzdan aylık 38’er bin lira alan ulaşım esnafı Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 32’şer bin lira almaya başladı. Pandemi dönemi zararın üzerine tuz biber olurken Büyükşehir’den ulaşım esnafına bir darbe daha geldi ve aktarmalardaki ücret kaldırıldı. Bunun üzerine ulaşım esnafı araçlarını birer birer satışa çıkarmaya başladı.

 Antalya’da faaliyet gösteren toplu taşıma esnafının dayanacak gücü kalmadı ve araçlarını satışa çıkarmaya başladılar. Zararın katlanılmaz boyutlara ulaştığı gerekçesi ile araçlarını satışa çıkaran araç sahiplerine toplu taşıma agenda yer alan Pamfilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce’de eklendi. İnce aracını çok kullanılan bir irnetnet sitesinde satışa çıkarttı.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruf tedbirleri doğrultusunda ulaşım esnafının toplu taşıma havuzundan aldığı pay 38 bin liradan 32 bin liraya düşürülmüştü. Kazancı düşen esnaf alacağını da belediyeden zamanında alamadığı gerekçesi ile birkaç kez belediye binasına giderek tepkilerini dile getirmişti.

 Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünyayı etkisi altına alırken toplu taşıma esnafı yine bu dönemde olumsuz etkilendi. Pandemi döneminde belediye otobüslerinin çalışmasını isteyen ulaşım esnaf başkanlarının istekleri olmazken ulaşım esnafının havuzdan aldığı pay düşmeye devam etti.

 Pandemi döneminde çalışan araç sayısı da düşerken yapılan kilometre aynı olmasına karşın havuzdan alınan pay düştükçe düştü. İlk olarak şoförleri işten çıkartan toplu taşıma araçlarının sahipleri şimdi de aktarmalı binişlerin kaldırılması ile birlikte araçlarını birer birer satışa çıkarmaya başladı. Şu anda Antalya toplu taşımada hizmet veren araçların neredeyse yarısının satılık olduğu belirtilirken Pamfilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce’de 2012 model Güleryüz Cobra GD272 LF özelliklerindeki aracını satışa çıkardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.