• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 20 Aralık 2023 15:18

Parayı veren düdüğü çalıyor!

Parayı veren düdüğü çalıyor!

Para karşılığı tez yazım “hizmeti” veren şirketler, taksitle ödeme imkânı sunup jüriden geçme garantisi veriyor.

Akademinin en büyük sorunlarının başında para karşılığında yazdırılan tez ve makaleler geliyor. Yüksek lisans ve doktora yapan kimi öğrenciler, çeşitli şirketlere alanlarına ve çalışma konularına göre belli bir ücret karşılığında tezlerini yazdırabiliyor. Para karşılığı yazdırılan tezlerde intihal riski de bulunuyor.  Yükseköğretim Kurumu (YÖK) para karşılığı tez ve ödev hazırlayan ve hazırlatan şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Danışmanlık ya da tez yazım ofisleri yetkilileri ile bu yerlerden yardım alarak tez, bitirme projesi, ödev gibi bilimsel çalışma üreterek kamu kurumlarını aldatanlar ve savcılıkça yapılacak soruşturma sonucunda tespit edilecek faillerin “dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık ve suça yardım etme” suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Para karşılığı tez yazdırmanın suç olmasına karşın, bu alanda çalışmalar yürüten firmalara internet üzerinden kolayca ulaşılabiliyor. İnternett herhangi bir arama motoru üzerinden ‘parayla tez yazdırma’ şeklinde bir arama yapıldığında birçok firmanın sitesine doğrudan ulaşılabiliyor.

Bunun yanında çeşitli firmaların reklam verip internet sitelerinin görünürlüğünü artırdığı da biliniyor. Para karşılığı tez yazdırmak hukuken ‘dolandırıcılık’ suçuna giriyor. Nitelikli dolandırıcılıktan yargılanacak bir kişi ise 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabiliyor. 

İnternette arama motoruna 'Antalya tez hazırlama' yazdığınızda dahi bu konuda hizmet veren firmalar ile karşılaşabiliyorsunuz. Sitelerde açık bir şekilde ücretli olarak ücret karşılığında tez yazıldığı ifade ediliyor. 

BECERİLERİNİ BİR BİR SIRALIYORLAR

Para karşılığında tez hazırlayan firmalardan bir tanesi bu konuda geniş bilgi aktarımı da yaparken şu ifadelere yer verdi: "Antalya için profesyonel düzeyde sunduğumuz tez yazdırma hizmetimizin her zaman nitelikli bir düzeyde gelişim gösterdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Antalya ücretli tez yazdırma hizmeti söz konusu olduğunda her zaman etkili ve başarılı bir çalışmanın ortaya konulmasının şart olduğunu ifade ediyoruz. Tam da bu noktada hem literatür tarama hizmetleri hem tez konusu bulma hizmeti hem de tez yazma hizmetlerimizi devreye sokuyoruz. Yine akademik yazım kılavuzuna uygun bir şekilde tez yazmak konusunda da etkili bir çalışmayı sizlerle buluşturuyoruz. Üstelik intihal düşürme çalışmalarını da etkili bir düzeyde yapabilme kabiliyetine sahibiz!"

UYGUN FİYAT GARANTİSİ VERİYORLAR

Söz konusu sitede fiyatın uygun olduğuna dikkat çekilirken, "Antalya tez yazdırma hizmetimizi hızlı ve güvenli bir şekilde sunmak konusunda hassas bir çalışma disiplinine sahibiz. Böylece akademik yazım kurallarına uygun bir şekilde tez yazma hizmetimizi sizlerle buluşturuyoruz. Özellikle profesyonel bir destek sunmak konusunda etkili bir kabiliyete de sahibiz! Bundan dolayı tez yazdırmak isteyen öğrenciler de tez merkezimizle iletişime geçmektedir! Üstelik sunduğumuz tez yazdırma hizmetinin oldukça uygun fiyat aralığında olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Böylece tam da aradığınız özellikleri kapsayacak şekilde hızlı ve güvenli olan bir tez yazdırma hizmetini sizlerle buluşturuyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK