• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 01 Eylül 2023 11:23

Plaka gizleyen gizleyene

Plaka gizleyen gizleyene

Trafik cezalarından kurtulmak isteyen araç ve motor sürücüleri bazı taktiklere başvuruyor.

Cezalardan kurtulmak isteyen Antalya’daki bazı araç ve motosiklet sahipleri en fazla araç plaka gizleme bandı kullanıyor.

Plaka gizleme spreyi de en fazla kullanılan bir başka tercih sebebi oluyor.

Bu iki seçeneğin en büyük tercih sebebi ise fiyatının ucuz olması.

Antalya’daki araç ve motosiklet sürücüleri çok fazla başvurmasa da katlanır plaka da bir başka cezadan kurtuluş yolu olarak görünüyor. Bu sistem daha ziyade motosikletlerde tercih ediliyor.

Motosiklet sürücülerinin bazı bölgelerde yaygın olarak uyguladığı plaka gizleme eylemi, trafik cezalarını atlatma amacıyla gerçekleştirilen bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak bu tür bir davranış, hukuki ve güvenlik riskleriyle beraberinde geliyor.

Motosiklet kullanıcıları, plakalarını gizleyerek trafik cezalarından kaçınma çabası içine girebiliyorlar. Ancak trafik kurallarına aykırı olan bu davranış, hukuki sonuçlara yol açabilir. Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, plaka gizlemenin para cezası, plaka geri çekimi veya diğer yaptırımlarla sonuçlanabileceği bilinmektedir.

Antalya Trafik Kazalarını Önleme Dernek Başkanı Abdullah Gökmen, bu tür eylemlerin sadece hukuki açıdan değil, aynı zamanda trafik güvenliği açısından da ciddi riskler taşıdığının altını çiziyor. Gökmen, “Plakaların görünürlüğünü engellemek, diğer sürücülerin ve güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesini zorlaştırabilir, acil durumlarda izlenebilirliği azaltabilir ve trafikteki kaosun artmasına yol açabilir.Trafikteki güvenliğin korunması adına, plakaların görünür ve okunabilir şekilde bulunması önemlidir. Uygulanan trafik cezalarından kaçmak için yapılan plaka gizleme eyleminin, hem kişinin kendisi hem de trafikteki diğer bireyler için olumsuz sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK