• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ağustos 2021 16:49

Provokasyonlara gelmeyelim

Provokasyonlara gelmeyelim
Son günlerde Suriyeli ve Afganistanlılar üzerinden yine insanların sinir uçları ile oynanmaya başlandı. Ankara’da yaşanan olayların ardından Antalya’nın Alanya ilçesinde ortaya çıkan görüntüler insanların tepkisini çekerken Antalya Valiliği görüntülerle i

Türkiye’de yine sinirler gerilmeye başladı. Suriyeliler meselesi sanki bitmiş gibi bu kez de Afganistanlılar sorunu baş gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin sığınmacıların Avrupa’ya geçişi noktasında Türkiye’nin de kullanılabileceği yönündeki açıklamalarının ardından ülkemize çok sayıda Afgan girmeye başladı. Kaçak yollar ile ülkemize giriş yapan Afganistan uyruklu vatandaşlar hemen her şehirde görülmeye başladı.

Önceki gün  Ankara'nın Altındağ ilçesi, Battal Gazi mahallesinde yabancı uyruklu kişilerin kavga nedeniyle halk ayaklanırken çeşitli olaylar çıktı. Yabancı uyruklu vatandaşların sık sık kavga etmesi ve bazı asayiş olaylarına karışmaları bölge halkını isyan ettirdi. Yaşanan olaylarda vatandaşlar yabancı uyruklu kişilere ait işyerlerinin camlarını kırarken bazı araçlara da zarar verdi. Olaylarda bir kişi de bıçaklandı.

Türkiye diken üzerinde iken ortaya atılan Afganistan uyruklu vatandaşların durumu Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları tarafından tepkiyle karşılandı. Olayların büyümesinden korkulurken ikinci Gezi Parkı olaylarının çıkartılmak istendiği ileri sürüldü.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde sosyal medyada dolaşan iki görüntü de adeta infiale neden oldu. Görüntülerin birinde iki kişinin bayrak direğine Afganistan bayrağını çektikleri görüldü. Görüntülerin sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılması ile birlikte insanlar tepkilerini dile getirirken Alanya Ülkü Ocakları olayın geçtiği yeri bulup Afganistan bayrağınıindirdi. Alanya Ülkü Ocakları indirilen bayrakların yerine Türk bayrağı ve kardeş ülke Azerbaycan bayrağını göklere çekti.

VALİLİK’TEN BAYRAK AÇIKLAMASI

Yaşanan olaylarla ilgili olarak Antalya Valiliği’nden de açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “sosyal medyada çıkan Alanya’da bayrak asma ile ilgili haberlerde çıkan görüntülerdeki ilki 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir. İkinci görüntüdekiler ise görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir.”


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.