• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Temmuz 2024 10:54

'Refahta eşitlik istiyoruz!

'Refahta eşitlik istiyoruz!

Öz Finans-İş Sendikası Antalya Bölge Şube Başkanı Yasin Akülkü, "Biz çalışanlar, emekliler ve emekçiler sefalette değil refahta eşitlenmek istiyotuz" dedi
MANİFESTOYA DESTEK
Hak-iş, Trük-iş ve Disk tarafından açıklanan 10 maddelik manifestoya destek verdiklerini belirten Başkan Yasin Akülkü, "Ekonomik krizden çıkış için alınan tedbirerl ve OVP uygulamaları sonucu elde edilen ekonomik iyileştirmelerin yansımadığı ve hak ettiği payı alamayan çalışan kesim için, Hak-iş, Türk-iş ve Disk işçi sendikası konfederasyonları bir araya geldi ve ortak bir manifesto yayınladı" şeklinde konuştu.
MAAŞLAR YETERSİZ KALDI
Yasin Akülkü, "Başta asgari ücret olmak üzere, emekçilerin hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilmesi, işçi ve ailelerinin ve emeklilerin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılaak bir geçim şartları sağlanmalıdır. Artan kira, gıda ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları ve günden güne artan hayat pahalılığı karşısında asgari ücreyt yetersiz kaldığı gibi asgari ücrete dönüşen genel ücretler de maalesef yetersiz kalmaktadır" açıklamasında bulundu.
GÜVENCEYİ HAK EDİYORUZ
Emekçinin sesi olan üç sendikanın yapmış olduğu açıklamanın yetkililer tarafından dikkate alınarak gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğine vurgu yapan Yasin Akülkü, "Başta asgari ücret olmak üzere, genel ücretler, vergi ve emeklilerin durumu ve benzeri acil çözüm çağrımız kamuoyu ile paylaşıldı. Ücretlerin insanca yaşamaya yetecek şekilde yeniden belirlenmesini talep ediyoruz. Emekçilerimizin tamamı da yetkili olduğumuz iş kolundaki kamu bankası çalışanları da daha fazla refah payı, adil bir ücret ve güvenceyi hak ediyor" ifadelerine yer verdi.
Haber: Yalçın KÜÇÜK