• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 10 Haziran 2021 12:26

Rektör Özkan Hayırsever Dr. Hasan Ünal İle Görüştü

Rektör Özkan Hayırsever Dr. Hasan Ünal İle Görüştü
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan Grow Fide sahibi hayırsever iş insanı Dr. Hasan Ünal ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları yerinde inceledi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan Grow Fide sahibi hayırsever iş insanı Dr. Hasan Ünal ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları yerinde inceledi.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulunun yapımında katkısı olan hayırsever iş insanı Grow Fide’nin sahibi ve Rito Tohum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Hasan Ünal ve eşi Prof. Dr. Narin Ünal ile bir araya geldi. Rektör Özkan'a Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ve ASAT Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt da eşlik etti. Rektör Özkan, Grow Fide sahibi Dr. Hasan Ünal’dan kurumun iş ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Aşılı fide üretiminde Türkiye’nin öncü kuruluşlarından olduklarını vurgulayan Dr. Hasan Ünal, 100.000 m²’lik alana kurulmuş, yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 100 milyon fideye ulaşan, Grow Fide’nin her çeşit sebze ve mevsimlik çiçek fidesi ürettiği bilgilerini paylaştı.

 

EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Doku kültürü ürünler hakkında da bilgi alan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye’de ilk defa DNA analizi yapılan doku kültürü üretim laboratuvarlarını da gezdi. Rektör Özkan “Ünal ailesi, Demre'de MYO kurulmasına verdikleri katkının yanı sıra Ziraat Fakültemize de modern tesislerinin kapılarını açarak, öğrencilerimize pratik yapma ve yaşayarak öğrenme şansı sunuyor. Bitkilerde doku nakli gibi ileri teknoloji ürünü çalışmaların yapıldığı dünya standartlarındaki modern tesisleriyle Ziraat Fakültemiz için de adeta bir Ar-Ge okulu olarak hizmet veriyor. Yaptıkları çalışmalar nedeniyle Dr. Hasan Ünal ve ailesine teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 

DNA ANALİZİ YAPILAN DOKU LABORATUVARI

Bilimin her yerde kaliteyi ve üretimi artırdığını söyleyen Rektör Özkan, “Üretim, ülkemizin vazgeçilmez önemli yapı taşlarından birisidir. Tarım alanında yapılan üretim bilimsel çalışmalarla desteklendiği sürece ülkemize daha fazla katkılar sağlanacaktır. Türkiye’nin en büyük Ar-ge merkezini içeren tarım şirketlerinden biri olan Grow Fide, doku ile ilgili önemli çalışmalar yaparak ilklere imza atıyor. Biz de Akdeniz Üniversitesi olarak Antalya’da ve ülkemizde bulunan tarımsal araştırma ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Üretim çalışmalarına katılarak geleceğimize yatırım yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.