• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 25 Haziran 2021 13:28

Rektör Özkan, Serik ve Manavgat İlçelerini Ziyaret Etti

 Rektör Özkan, Serik ve Manavgat İlçelerini Ziyaret Etti
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı ve Genel Sekreter Ali Evren İmre ile Serik ve Manavgat ilçelerinde bulunan okulları ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı ve Genel Sekreter Ali Evren İmre ile Serik ve Manavgat ilçelerinde bulunan okulları ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin fakülte ve meslek yüksek okullarının bulunduğu ilçe inceleme gezilerine Serik ve Manavgat ile devam etti. Rektör Özkan’a programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı ve Genel Sekreter Ali Evren İmre eşlik etti. İlk olarak Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ı makamlarında ziyaret eden Rektör Özkan, ilçe hakkında bilgi aldı.

ATÖLYELERİ VE SINIFLARI GEZDİ

Ardından Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Özkan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Arslan, müdür yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Duygu Sarı Yol ve Öğr. Gör. Nihat Karakuş ve yüksekokulda görev yapan akademisyenlerle görüştü. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Arslan, meslek yüksekokulunda bulunan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Tasarım, El Sanatları, Ayakkabı ve Deri, Mimarlık ve Şehir Planlama, Pazarlama ve Dış Ticaret, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler, Yönetim ve Organizasyon bölümlerinde yaklaşık 650 öğrencinin eğitim aldığını anlattı. Rektör Özkan, uygulamalı alanların olduğu atölyeleri ve sınıfları gezdi.

FAKÜLTE İNŞAATINI İNCELEDİ

Serik ziyaretinin ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret eden Rektör Özkan, daha sonra Başkan Sözen ile birlikte Manavgat'ta bulunan okulları gezdi. Ziyaretlerine Manavgat Turizm Fakültesini ziyaret ederek devam eden Rektör Özkan, Dekan Prof. Dr. Cem Oktay Güzeller, dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi. İlker Çinbilgel, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Seval Ergün ile bilgi alışverişinde bulundu. Dekan Güzeller, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi ve Turizm İşletmeciliği bölümleri hakkında Rektör Özkan’a bilgiler verdi. Aynı binada bulunan Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesini de gezen Rektör Özkan, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Fatih Uslu, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kayakuş’tan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve Sosyal Hizmet Bölümü hakkında bilgiler alarak öğretim üyeleri ile görüştü. Manavgat’ta yapımı devam eden fakülte inşaatını da gezen Rektör Özkan, inşaat ile ilgili detaylı bilgiler edindi.

UYGULAMA SERALARI

Daha sonra Manavgat Meslek Yüksekokulu'nu da ziyaret eden Rektör Özkan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert, müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Yolcu ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Boz’dan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, İşletme Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, Pazarlama, Aşçılık, Çocuk Gelişimi, Organik Tarım, Gıda Teknolojisi bölümleri hakkında bilgi alarak eğitim ve uygulama biriminde bulunan uygulama alanları olan muz, pataya ve domates seraları ile tıbbi ve aromatik bitkiler bahçeleri olan uygulama bahçelerini gezerek bitkiler hakkında bilgiler aldı.

ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

İlçelerde bulunan ziyaretlerini Serik ve Manavgat ilçelerini ziyaret ederek sonlandırdıklarını söyleyen Rektör Özkan, “Meslek yüksekokullarımız ve fakültelerimiz merkez kampüsten uzak olmalarına rağmen öğrencilerimizi eğitim kalitesi ve imkanlarıyla kampüs içerisinde bulunan bir okulumuzmuş gibi hissettiriyorlar. Bu vesileyle akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Umarım pandemi döneminin bitimi ile Eylül ayında öğrencilerimiz okullarımızın bahçelerini neşelendirmeye devam eder. Bizler de öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.