• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 13:09

Rektör Ünal’dan Kurban Bayramı Mesajı

Rektör Ünal’dan Kurban Bayramı Mesajı
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Kurbanın dinimizde önemli bir yeri olduğunun altını çizen Rektör Ünal, “Kurban ibadetinin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. İslamiyet coğrafyasında yaşayan bizler her dönem misafirperver ve paylaşımcı bir kültüre sahip olmuşuzdur. Dinimizin ve kültürümüzün bize verdiği en önemli özellik olan paylaşma kardeşliği, Kurban Bayramı’nın güzelliği ile birlikte yüzyıllardır devam etmektedir. Kesilen kurbanlarımızı konu komşumuzla paylaşmak ve birlikte güzel bir bayram geçirmek tek temennimizdir.” dedi.

 

Rektör Ünal mesajını şöyle sürdürdü:

 

“Her ne kadar bayramlarımızı yıllardır kutladığımız gibi kutlayamasak da küresel salgın, bayram sevincimize ve kurban paylaşma geleneğimize gölge düşüremeyecektir. Fakat paylaşım yaparken geçmiş yıllara oranla bu sene daha titiz ve mesafeli bir bayram geçirmemiz hepimizin sağlığı için daha elzemdir. Küresel salgının devam ettiği bu zamanlarda havanın sıcaklığına ve virüs tehlikesinin geçmiş olduğu bilincine kapılmadan Sağlık Bakanlığı’nın ve yetkililerin her zaman hatırlattığı gibi maske, mesafe ve temizlik konularına dikkat ederek güzel bir bayram geçireceğimize canıgönülden inanıyorum.

 

Kurban Bayramı vesilesiyle başta şehit ve gazilerimizin aileleri olmak üzere bütün Akdeniz Üniversitesi ailesinin, değerli Antalyalıların, ülkemizin ve tüm İslam aleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.