Saadet Partisi Antalya İl başkanı Ramazan Düzen,54. Hükümetin Başbakanı, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümüve 28 Şubat askeri müdahalesinin 29.yıl dönümünde bir mesaj yayımladı
Saadet Partisi Antalya İl başkanı Ramazan Düzen,54. Hükümetin Başbakanı, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümüve 28 Şubat askeri müdahalesinin 29.yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.Düzen, "İlim ve devlet adamı olarak çığır açtı. İnandığı yolda tavizsiz duruşuyla çığır açtı. Ne kandırdı, ne de kandırıldı. Hakk'ın ve hakikatin peşinden gitti. Kendisi bedel ödedi ama ülkesine, insanına, Müslümanlara asla bir bedel ödetmedi" dedi.
Düzen, yayınladığı mesajında; İçinde bulunduğumuz hafta, ülkemiz ve milletimiz açısından iki önemli tarihin yıldönümüdür. Birisi 27 Şubat; Türkiyenin milli ve manevi kalkınmasına öncülük etmiş, İslam dünyasına ve bütün insanlığa yeni bir ufuk ufuk açmış, yön çizmiş büyük bir liderin, Erbakan Hocamızın vefatının 10. yıldönümü. İkincisi ise 28 Şubat; Ülkenin geleceğine ipotek koymuş, bugün ki karmaşanın temelini atmış, antidemokratik kirli bir darbenin yıl dönümü.
Erbakan Hocamız şiar edindiği insaniye ahlaki meziyetleri ile bizim için sadece, bir öğretmen, bir dost, bir ağabey değil bizim için büyük bir liderdi. Ama Erbakanı Erbakan yapan onu bir öncü haline getiren bazı hasletler vardı: Hiçbir zaman şartlara teslim olmadı. İnandığı yoldan taviz vermedi. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmedi. Ne kandırdı, ne de kandırıldı. Asaletiyle, nezaketiyle, duruşuyla bir çığır açtı. Yalnız Hakkın ve hakikatin peşinden gitti. Kendisi bedel ödedi, ama ülkesine, insanına, Müslümanlara asla bir bedel ödetmedi. Bu yüzden Anadolunun dört bir yanında, dünyanın dört bir yanında Erbakan Hocamız için toplantılar yapılıyor, milyonlarca insan arkasından dualar ediyor. Biz şahidiz ki Erbakan Hocamız hayatını ülkesi ve bütün insanlığın kurtuluşu için mücadeleye adamıştı. Allah kendisinden razı olsun, mekânı cennet olsun.
Saadet Partisi il başkanı Düzen, "Onun "Yaşanabilir Türkiye" ideali kutuplaşan değil kucaklaşan, farklılıkların tehdit olarak değil zenginlik olarak görüldüğü, üstünlük ve kibrin değil kardeşliğin esas alındığı ve özgürlüklerin hakim olduğu bir Türkiye'ydi. Ahlakı, nezaketi ve üslubu ile bizlere örnek bir yaşam bıraktı." ifadelerini kullandı. Düzen,sözlerini şöyle noktaladı:
Ne irtica, ne şu, ne bu 28 Şubatın temelde iki sebebi vardır. Biri, rantiyecilere giden hortumun kesilerek, milletin hakkının millete aktarılması. Diğeri ise D-8lerin kurulmasıdır. Bu politikalardan bir yandan rantiye, faiz lobisi rahatsız olurken bir yandan da rahatsız olan küresel çevreler olmuştur. Kısaca bu adımlardan sadece ülkemizdeki rantiyeciler değil küresel emperyalistler de rahatsızlık duymuştur. Eğer Erbakan Hocamızın attığı adımların gerisi gelebilseydi inanıyorum ki içinde bulunduğumuz şartlar tahakkuk etmeyecekti. 28 Şubatın Türkiye açısından ağır sonuçları oldu. 28 Şubatta Türkiyenin demokrasisi darbe aldı. Peki, bugün Türkiyede gerçekten kâmil manada demokratik bir ortamdan bahsedebiliyor muyuz? 28 Şubatta adalet darbe aldı. Hukuk yerle bir edildi. Kararlar emir komuta zinciri altında verildi. Peki, bugün Türkiyede bağımız bir yargıdan söz edebiliyor muyuz? Hâkimlerin kararlarını özgürce verebildiği bir Türkiyeden bahsedebiliyor muyuz? 28 Şubat basın özgürlüğüne darbe vurmuştu. Gazetecilerin, yazarların, aydınların birçoğu vesayet rejiminin borazanı olmuştu. 28 Şubatta Gazete patronları banka paylaşıyor, ihale peşinde koşuyordu. Peki, bugün özgür bir basından bahsedebiliyor muyuz? Artık ihale peşinde koşan gazete patronları kalmadı diyebiliyor muyuz? 28 Şubatta düşüncesinden dolayı gece yarısı insanların evleri basılıyor, sorgusuz sualsiz gözaltına alınıyordu? Şiir okudu diye belediye başkanları görevlerinden alınıyor hatta hapse atılıyordu. Peki, bugün durum farklı mı? 28 Şubatın bir ürünü olan AK Parti iktidarının Türkiyeyi getirdiği nokta maalesef 28 Şubatın form değiştirmiş halidir. Türkiyenin bugün demokrasisi de, ekonomisi de, adaleti de, medyası da 28 Şubatı hatırlatır hale gelmiştir