• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 31 Temmuz 2024 10:57

Saldırıya tabip tepkisi

Saldırıya tabip tepkisi

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Can Ertürk, Muğla Bodrum Ortakent Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ın hasta ve hasta yakını tarafından şiddete maruz kalmasına sert tepki gösterdi. Dr. Ertürk, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Olay sırasında mevcut kalp rahatsızlığının da tetiklenmesiyle fenalaşan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ın kalbi durmuş, 112 ekibinin müdahalesiyle hastaneye kaldırılmış ve anjiyo yapılmıştır. Şu an yoğun bakımda tedavi gören Dr. Tezvar, yaşama tutunma mücadelesi vermektedir. Dr. Ertürk, meslektaşının bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyerek, sağlık çalışanlarının zor koşullar altında büyük fedakarlıklarla çalıştığını belirtti.

Dr. Ertürk, aile hekimlikleri ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanı'nın da belirttiği gibi, bu hizmetlerin ikinci ve üçüncü basamağın kurtuluşu olduğunu ifade eden Ertürk, aile hekimliklerinin desteklenmesinin şart olduğunu söyledi. Ancak usulsüz ilaç yazdırma ve rapor taleplerinin, sağlık çalışanlarını zor durumda bıraktığını belirtti.

Dr. Ertürk, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hiçbir gerekçeyle mazur görülemeyeceğini vurgulayarak, "Biz hekimler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir çaba gösterirken; fedakârlığımızın karşılığı şiddet ve can korkusu olmamalıdır," dedi. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığının ve uygulanmasının yetersiz olduğunu belirten Ertürk, sağlıkta şiddetin sadece hekimlerin değil, tüm ülkenin sorunu olduğunu ifade etti.

Dr. Ertürk, sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nı acil önlemler almaya çağırdı. Tüm hekim ve sağlık çalışanı paydaşlarını da ortak akılla etkili çözümler üretmeye davet eden Ertürk, "Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK