SAMİMİYETİN CORONA VİRÜS İLE İMTEHANI

  • SUR YAPIIIIIII

İnsanlık son 2-3 aydır büyük bir sınav  vermektedir.Bu sınav bir yandan canımızı muhafaza edebilmek, diğer yandan samimiyet ve toplumsal bilinç sınavıdır

Son 2-3 aydır tüm dünya olarak coronavirüs de yatıp Coronavirüz ile birlikte kalkıyoruz . coronavirüs hepimiz için felaketle eş anlam ifade eder oldu.Gerçekten korona salgını bir felaketmi yoksa hayra açılan bir kapımı?

      Coronavirüsün  hayatımıza birçok sıkıntılar getirdiği su götürmez bir gerçektir.Coronavirüs maddi sıkıntılara sebep olmasının yanı sıra gündelik hayatımızın alışkanlıklarımızın değişmesinede  sebep oldu.Belkide insanlığa  en çok sıkıntı veren yönüde bu olsa gerek.

      Lakin Her şey zıddıyla kaimdir kuralını göz ardı etmememiz gerekiyor. Coronavirüs acaba bizlere sadece sıkıntılarmı getirdi ? yoksa farkına varamadığımız birçok faydaların da kapısını mı açmıştır.

    Bugünkü  dünyanın ve  İnsanlığın en büyük sorunu zamansızlık sorunudur. Yapmamız gerektiğinin bilincinde olup da bir türlü yapamadığımız sayılamayacak kadar  işlerimiz vardır. Şunu yapmam gerekiyor bunu yapmam gerekiyor lakin bir türlü zaman bulupta yapamıyorum lafı ağzımızdan hiç eksik olmuyor.Bırakın yapmamız gereken işleri bir kenera. sevdiklerimize bile vakit ayıramıyoruz veya vakitsizlik mazeretinin arkasına saklanıyoruz.

      Vakitsizlik sorunundan yapamadığımız işleri iki grupta telakki edebiliyoruz birinci grup dünyalık işlerimiz dünyalık işler mi ikiye ayrılıyor Bunlar ilki maddiyata bakan yüzü  İkincisi sevdiklerimize  bakan yüzü. Ne gariptir ki bu vakitsizlik içerisinde maddiyata bakan tüm işlerimizi hiç aksatmıyoruz.. lakin sevdiklerimize vakit ayırma onlarla ilgilenme işlerine geldiğimiz zaman vakitsiz ve yorgunluk mazereti hemen devreye giriyor.

      Müslüman olarak yapmamız gerekitiği halde vakitsizlik probleminden dolayı  yap(a)madığımız tüm davranışlar da  ikinci grubu oluşturuyor.Lakin acı olan bir gerçekte varki ;vakitsizlik problemininden  hayatımızda en çok ahrete yönelik davranış ve hareketlerimiz etkileniyor.

      İşte bu vakitsizlik sorunu içerisinde sevdiklerimizi ailemizi dostlarımızı ihmal etmenin yanı sıra ne yazık ki Allah'u tealaya karşı sorumluluklarımızı  da  aynı gerekçeler içerisinde ihmal ediyorduk. Yap(a)madığımız tüm sorumlulukları  suçunu zamansızlığa atarak vicdanımızın sesini bastırıyorduk takiii coronavirüs imdadımıza yetişene kadar veya corona bize samimiyet kapısını açana kadar.

     İsterseniz Olaya birde  şöyle bakalım Allahu Teala coronavirüs sebebiyle  zamansızlık mazeretinin arkasına sığınan tüm insanlığa istemediği kadar boş zaman nasip etti .Bundan dolayı Tabiri caizse Allahu Teala bizlere şunu dedi ; Eğer gerçekten sözümüzde sözünüzde samimi iseniz Alın size yapamadığınız şeyleri yapacak kadar hatta daha fazla zaman.Şimdi top bizde;  zaman dilimizden dökülen (zamansızlık) sözün samimiyetini ispatlama zamanı.Hepimizin bildiği gibi Allahu Teala sinelerin özünü bilir;yarattığının niyetini en ince ayrıntısına kadar bilir.hatta kendimizde sakladığımız düşünce ve niyetlerde buna dahil.Zaman şimdi  kendimizden bile sakladığımız niyetlerle düşüncelerle yüzleşme zamanı.Samimiyetimizi ispat zamanı

      Allahu terala bir virüs sebebiyle hasretini çektiğimiz vakit problemini ortadan kaldırmıştır.

Ve tabiri yerindeyse üzerine düşeni yine yapmıştır.bundan sonra denklemi eşitlemek bizim samimiyetimizin bir tezahürü olacaktır.Corona virüs salgınından önceki hayatımız ile  Corona virüsten sonraki hayatımız arasında bizleri  Allahu tealaya yaklaştıracak ameller açısından  bir değişiklik yoksa ;yapamadığımız dediğiniz şeyler bu zaman diliminde yapılmıyorsa veya yapılmak için gayret sarf edilmiyorsa ;o zaman  zamanım olmadığı için yapamıyorum lafı corona virüs tarafından ispatlanmış  bir samimiyetsizlik lafıdır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.