ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 10:49

Sanayi tostunun eşsiz lezzeti

Sanayi tostunun eşsiz lezzeti


Sanayi tostu, lezzetiyle dillere destan olmuş ve son yıllarda adeta bir fenomen haline geldi. 
Muratpaşa ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan eski sanayide tostçuluk yapan Cem Sarar, sanayi tostunun neden bu kadar özel olduğunu ve her geçen gün daha fazla insanın bu lezzeti keşfetmeye geldiğini anlattı.
Cem Sarar, yaklaşık 7 yıldır bu bölgede tost yaparak müşterilerine hizmet veriyor. Sanayi tostu, klasik tostlardan farklı olarak, özel malzemeleri ve ustalıkla hazırlanışı ile ön plana çıkıyor. Cem Sarar, tostun lezzetinin sırrını şöyle açıklıyor: "Sanayi tostunun lezzeti, kaliteli malzemeler ve özenli hazırlık sürecinden geliyor. Sanayi tostunun en büyük özelliği içinin dolu dolu olmasıdır. Malzemeden kaçmıyoruz. Ayrıca, tostları hazırlarken uyguladığımız özel bir teknik var. Bu teknik, tostun hem çıtır çıtır hem de içinin yumuşacık olmasını sağlıyor."
MERAKLI SAYISI ARTIYOR
Sanayi tostunun ünü her geçen gün artıyor.  Şehrin farklı bölgelerinden insanlar, bu lezzeti deneyimlemek için eski sanayiye geliyor. Cem Sarar, her geçen gün merak edip gelenlerin sayısının arttığını belirterek, "İlk başlarda sadece sanayi çalışanlarına hizmet veriyorduk. Ancak zamanla sanayiye yolu düşen kadınlı erkekli her kesimin uğrak noktası olduk. Gelen müşterilerimiz sanayi tostu meşhurmuş biz de yemek istiyoruz diyorlar. Meraktan geşen de fazla" dedi.
SANAYİNİN SICAKLIĞI VE TOST
Sanayi tostunun bu kadar popüler olmasının arkasında, sadece lezzeti değil, aynı zamanda bu lezzetin arkasındaki hikaye ve deneyim de yatıyor. Eski sanayinin atmosferi, sıcak ve samimi bir ortam sunarak, tostun tadını daha da özel kılıyor. 
 Sanayi tostunu tatmak artık bir ritüel haline gelmiş durumda. Cem Sarar, her bir tostta, yılların verdiği tecrübeyi ve sevgiyi katarak, müşterilerine unutulmaz bir lezzet sunmaya devam ediyor. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK