• imsa
GÜNDEMHaber Girişi : 18 Kasım 2022 12:07

Şehrin ortasında çöplük

Şehrin ortasında çöplük
Üçgen Mahallesinde bir arsa hafriyat alanı ve çöplük gibi kullanılıyor. Yakınlarında spotçuların olmasından dolayı kullanılmayan eşyaların pislikleri bu bölgeye atılıyor.

Üçgen Mahallesinde bulunun boş arazide birkaç sene öncesine kadar spotçular bulunuyordu. Bölgedeki spotçular çarşısının yıkımından sonra boş bir arazi olarak kalan yere vatandaşlar hafriyat atıklarını, kullanılmayan eşyalarını ve çöplerini atıyor. Şehrin göbeğinin biraz arka kısmında bulunan alanın görüntüsü turizmin başkenti Antalya’ya yakışmıyor. Alanın hafriyat ve çöp alanı olarak kullanılmasından dolayı mahalle sakinleri isyan ederek şu sözleri söylediler; uzun süredir üçgen mahallesinde oturduğunu söyleyen Mehmet Tekin, turistlerin gezdikleri ve ikamet ettikleri bölgelerde böyle bir manzarayla karşılaşılmayacağını söyledi. Sabriye Yiğitcan, evsizlerden dolayı bölgede sık alkol alındığını can ve mal güvenliğinin olmadığını ifade etti. Onur Yıldırım ise, bölgede normal çöplerin dışında klozet kapağı, banyo lifi gibi atıkların olmasından dolayı serzenişte bulundu.

VATANDAŞLAR ARAZİNİN KULLANIM BİÇİMİNDEN RAHATSIZ

Güllük’ten Şarampol’e kadar uzanan Üçgen Mahallesi Antalya’daki büyük mahallelerden biri. En eski yerleşim yerlerinden biri ve merkezi bir konuma sahip olmasından dolayıda vatandaşlar tarafından tercih edilen bir bölge. Hal böyle olunca Üçgen Mahallesinde boş bir arazinin şehrin ortasında hafriyat ve çöplük alanı olarak kullanılması vatandaşları rahatsız etti.

Antalya’nın turizm başkenti olmasından dolayı özellikle turistlerin gezdikleri, gördükleri ve ikamet ettikleri bölgelere belediyelerin yatırım yaptığını ifade eden vatandaşlar, asıl hizmet görmesi gereken kişi ve kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söylediler. Bugün Rus ve Ukraynalıların en çok tercih ettiği Konyaaltı’na ya da Lara’ya gidin böyle hafriyat ve çöp dolu bir arazi görmezsiniz diyen Mehmet Tekin, ‘’dünyanın başka bir yerinde böyle bir belediyecilik anlayışı var mıdır inanın bilmiyorum. Ama ben burada yaşadığım ve gördüğümü anlatacağım. Rus ve Ukraynalıların özellikle yaşadığı Konyaaltı bölgesinde böyle bir alan göremezsiniz. Bir zamanlar bende orada oturuyordum o kadar ara mahallelerine girdim görmedim gerçekten. Birde Üçgen mahallesi merkezi bir bölge aşağımız güllük caddesi biraz ileriye gitsek şarampol. İnsanların alışveriş yapmak için ya da gezmek için geldikleri en sık bölgede böyle bir çöp ve hafriyat yığının olması estetik mi? Biraz bu belediyelerin insanlarını düşünmesi gerekiyor bizim paralarımızla bir sürü festival yapıyorlar ama şu alana bir çözüm bulamıyorlar’’ diye konuştu.

‘CAN VE MAL GÜVENLİĞİM YOK’

Bölgenin kullanışsız olmasından dolayı evsizlerin ve alkolik vatandaşların toplandığını, vakit geçirdiklerini bu yüzden de alanda birçok alkol şişesinin ve kıyafetlerin bulunduğunu söyleyen Sabriye Yiğitcan, ‘’gece geç saatlerde evime kısa yoldan gideyim diye bu yolu asla kullanamazsın. Nereye bir döküntü oluyor bu insanlar maalesef ki o olanı meskeni haline getiriyor. Her yerde alkol şişeleri ve valizler var. O valizleri çalıp getiriyorlar ve içlerine mi bakıyorlar bilemiyorum ama bir alanda bu kadar çanta ve valiz olmasının başka bir açıklaması olamaz diye düşünüyorum. Güllük caddesinden içeriye doğru girdiğimde araziyi kullanmak benim yol süremi kısaltıyor gündüzleri hava aydınlıkken bunu yapabiliyorum ama geceleri asla yapamıyorum. Çünkü bu alanda kendimi güvende hissetmiyorum her an bir yerden biri çıkabilir. Ülkecek neler yaşıyoruz örneklerle mevcut. Gündüzleri bile buralarda ya da ileriki parkta içen kişiler var. Bugün de hafriyat alanın bitimindeki parkta bir bankta oturan 5-6 kişi toplanmışlar bir litrelik alkolü pay ederek içiyorlardı. Buranın durumu içler acısı görüntünün güzelliğini geçtim insanların can ve mal güvenliği için duruma el atılmalı’’ serzenişinde bulundu.

BURASI ANTALYA’NIN ÇÖPLÜĞÜ MÜ?

Arazide klozet kapağından tutunda banyo lifine ve kırık koltuğa kadar birçok çöp bulunduğunu söyleyen Onur Yıldırım, ‘’alanla kim ilgilenecekse, kimin himayesi altındaysa o kişiye ya da kurumlara sesleniyorum bu bölge Antalya’nın çöplüğü mü? Boş bir arazide klozet kapağı bile var. Hadi hafriyat dökümüne bir nebze alıştık, hadi içecek şişeleri de tamam. Klozet kapağı, banyo lifi, kırık koltuk ne alaka? Her gün mahallelerin çöp arabaları çöp kutularını boşaltıyor at kullanmıyorsan oraya ben kendi vatandaşımıza da çok kızıyorum. Kendi ülkesine, topraklarına bu kadar pis bakamaz bir insan. Burası kullanılmıyor boş bir arazi diye sen gelip buraya dilediğin gibi çöpünü atamazsın her şeyin bir yolu, yordamı vardır. Benim küçücük kızım bile sokaklarda yediği çikolatanın ambalajını atmıyor 20-30-40 küsur yaşındaki insanların şu yarattıkları çöplüğe bakın. Yazıklar olsun. Bir an önce bu bölgeye bir şey yapılarak kullanışlı, elverişli ve vatandaşa faydalı hale getirilmeli. Ben mahallemde çöplük yuvası istemiyorum’’ açıklamalarında bulundu.

Ayşem SİCİM