Başkan Esen: Bağımsızlık ateşimiz 19 Mayıs 1919dan beri yanmaya devam ediyor
Başkan Esen: Bağımsızlık ateşimiz 19 Mayıs 1919dan beri yanmaya devam ediyor
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919da yaktığı aydınlık meşalesinin hiç sönmediğini kaydetti.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türkiyenin bağımsızlığı yolunda 19 Mayıs 1919 tarihini milat olarak kabul ettiklerini belirten Esen, şu ifadelere yer verdi:
Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, esaret altındaki Türk milletini bağımsızlığına yeniden kavuşturmak için 19 Mayıs 1919da, arkalarına bakmadan yola çıktılar. Her türlü zorluğa rağmen başaracaklarına emindiler ve Cumhuriyeti ilan ederek çıktıkları yolu zaferle taçlandırdılar. Türk milleti bağımsızlığına düşkündür. Bunun en güzel örneklerinden biri de 19 Mayısta yakılan bağımsızlık ateşidir. Atatürk ve arkadaşlarının bu onurlu mücadelesi, esaret altındaki bütün milletlere örnek olmuş, umutları yeşertmiştir.
Ulu Önderimiz, 23 Nisanı çocuklarımıza armağan ederken, 19 Mayısı ise gençlerimizin bayramı olarak ilan etti. Ümidini gençlere bağlayan Atatürkün fikirleri ve ilkeleri yolumuzu 102 yıldır aydınlatmaya devam ediyor. Ancak bu yıl da salgın hastalık nedeniyle bayram coşkumuzu, meydanlarda kutlayamıyoruz. Ancak hiçbir sebep, bu kutlu bayramları unutturamaz. Konyaaltı Belediyesi olarak Gezici Tır ile şarkılar, marşlar eşliğinde 3 gün boyunca bayram coşkumuzu balkonlara taşıyoruz. Gelecek yıl, bayramımızın 103üncü yıl dönümünü meydanlarda kutlamak en büyük dileklerimiz arasında yer alıyor.
Bu düşünceler ışığında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.