• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2020 15:21

Servisci esnafı zorda

Servisci esnafı zorda
Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, servisçi esnafının zorlu günlerden geçtiğini belirtti.

Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, servisçi esnafının zorlu günlerden geçtiğini belirtti.

 Korona virüs salgınından etkilenen sektörlerin başında servisçilik sektörünün geldiğini kaydeden Servisçiler Odası Başkanı Şahin, geçtiğimiz Mart ayından bu yana yüz yüze eğitime ara verilmesiyle servisçi esnafının zor günlerden geçtiğini söyledi. Başkan Şahin, “Zor günler geçiren esnaflarımızın sesini duyarmak için tüm imkanları zorluyoruz” açıklamasında bulundu.

 Desteklemelere ihtiyaç duyulmakta

Sektör esnafının ekonomik olarak çok zorlu günlerden geçtiğinin altını çizen Şahin, “Korona virüs salgını nedeniyle örgün eğitime ara verildi. 6 aydır iş yapamayan esnafımız yeni eğitim-öğretim yılının uzaktan eğitimle başlayacak olmasıyla daha da zorlanacak. Onlarca haftadır iş yapamıyoruz ve bir gelirimiz yok. Öte yandan birikmiş borçlarımız var. Zor günlerden geçen sektörümüze yönelik tüm yetkililerden destek bekliyoruz.  Mart ayından bu yana siftah yapamıyoruz. Araç sigortası/vergisi, vize, Bağ-Kur ve SSK ödemelerini yapmak zorundayız. Ayrıca taşımalı eğitim ihalelerine giren esnafımızın verdiği teminat mektuplarının ödemeleri var.  Yüz yüze eğitimin 21 Eylül'de başlaması kararı servisçi esnafını olumsuz etkiledi. Faizsiz yeni kredi desteklerine ihtiyaç duyulmakta, yoksa esnafın borcunu kapatacak gücü yok” diye konuştu.

 Şahin, “Önce sağlık. Çocuklarımızın ve toplum sağlığı her şeyin önünde. Ancak esnafın da bir şekilde ayakta kalması lazım. Onlarca esnaf, aileleriyle birlikte yüzlerce insana ekmek götürüyor, ekmek kapısı oluyor. Temennimiz  yetkililerimizin çok geç olmadan sektörümüzün sesine kulak vermesidir. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Gece-gündüz demeden birliğimiz vasıtasıyla sesimizi duyurmak için tüm ilgililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 Pandemi sürecinin toplumda yer alan tüm kesimlerin ortak mücadelesiyle aşılabileğini kaydeden Şahin, “Milli Eğitim Bakanımız ‘Okulları birlikte açalım’ diyor. Herkese kurallara uyun, maskenizi takın birlikte salgını ortadan kaldıralım diyor. Vatandaşlarımız kurallara uymazsa 21 Eylül’de okulların yüz yüze eğitime açılması yine ertelenebilir. Bu noktada herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve salgının yayılmaması için belirtilen kurallara riayet etmeli. Bizler servisçi esnafı olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Araçlarımızda gerekli hijyen şartlarını oluşturduk. Gerek duyulması halinde servislerimizdeki öğrenci sayısını da düşürebiliriz. Öğrenci ve velilerimizin servisler konusunda içleri rahat olsun” diyerek sözlerini noktaladı. 

Veli AKOĞLU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.