ŞEYTANİ SİSTEME KARŞI GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

  • SUR YAPIIIIIII
İçinde bulunduğumuz her şeyin kaotik göründüğü bu nazik ortamda; dünyaya, dünya hayatına ve İnsanlığın içinde bulunduğu gidişata dair farklı bir bakış açısı sergileyerek, şeytani aklın insanlık üzerindeki emellerine bakalım istiyorum.
Aslında Hz. Âdem ne ise diğer insanlar da odur. Günaha meyletmenin veya işlemenin neticesinin farkına vararak ya tövbe edip, ALLAH(cc)’dan başkasının kurallarına uymaktan uzaklaşarak eski konumunu kazanacak ya da İblis gibi günah işlemekte diretip cehennemi hak edecektir. Yüce ALLAH(cc) peygamberine öğrettikleri vasıtasıyla bizlere yani tüm insanlığa doğruyu öğretmektedir.
Şeytan, Hz. Âdemi ne diye kandırdığını bir hatırlayalım. ‘’Nihayet şeytan ona vesvese verip şöyle dedi: “Ey Âdem! Sana ebedîlik ağacını ve yok olmayan bir saltanatı göstereyim mi?” (Taha suresi 120. Ayet) ‘’Onlara, "Ben gerçekten sizin iyiliğinizi isteyenlerdenim" diye de yemin etti.’’ (Araf suresi 21.ayet) Demek ki şeytan insanın yapısındaki ebedilik yani ölümden korkma arzusunu keşfetmiş ve bu noktayı değerlendirerek insanı kandırmayı hedefleyip başarmıştır. Bunu yaparken de aslında ben sizi düşünüyorum ve sizin iyiliğinizi istiyorum diye yeminler etmiştir.
Peki, bütün bu geçmişten biz bu gün ne anlamalıyız. Günümüz şeytani akıl, atası olan şeytanın yolunu ve metodunu kullanarak insanlığa yön vermek istemektedir. İnsanı ölümle korkutup yani kısa bir süre bile olsa hayatta kalma arzusundan yararlanarak oluşan kafa karışıklığı ve kaos ortamı yardımıyla insanlığı ALLAH(cc)’ın gösterdiği doğru yaşama şeklinden uzaklaştırmak istemektedir. Böylece kendi istedikleri şeytani hayat prensipleriyle yaşamalarını sağlayarak, aslında insanın ALLAH(cc)’ın verdiği değerde olmadığını ispat etmeye çalışmaktadırlar.
Geçmişte Karun parasına para kattığı firavunî düzenden Yahudi olması sebebiyle köleleri olan Yahudilerle uzaklaştırılmaya razı olmadığından, Hz. Musa’nın Tur’a çıkışını fırsat bilerek elindeki altınlarından ve halktan toplanan altınlardan Samiriye buzağı yaptırıp taptırarak ilahi nizama karşı gelmiştir. Bu günde günümüz Karun’ları insanlığı köleleştirmek için ALLAH(cc)’ın adil sisteminden, paralarıyla ve göz boyayan teknoloji söylemleriyle uzaklaştırmak istemektedirler. Kendi sistemlerinin ne kadar mükemmel olduğunu adeta ilahi nizamdan daha üstün olduğunu zihinlerimize kazımaya çalışıyorlar. Kendileri de ALLAH(cc)’ın yarattığı aklı kullanırken nasıl ALLAH(cc)’ın sisteminden daha üstün bir sistem kurabilirler ki. Bu ancak illüzyondan başka bir şey değildir. Bu illüzyonu anlamalı ve farkına varmadan şeytani akla hizmet etmemeliyiz.
Şeytan, Yaratıcının sistemini, ahlak ve adaletten uzaklaştırarak işlemez hale getirmek istemektedir. Adaletsiz ve ahlaksız sosyal hayat, bu gün kullandığı en kolay yöntem olmuştur. Çünkü tüm ahlaksızlıklar insanın fıtratındaki iyiyi ve iyiliği görme yeteneğini köreltmektedir. Bu körlükle insanın ilahi nizamdan uzaklaşması kolay olmaktadır. Bu günkü aile yapısının bozulmak istenmesinden tutunda, gayrı ahlaki ilişkilerin yaygın hale getirilmesinin bir insan hakkı gibi süslenerek gösterilmesinin sebebi budur.
Bu gün para sahipleri olan şeytani akıl, doğru yaşama şekli olan ilahi nizamdan insanlığı uzaklaştırmak ve kendi egemenliklerini insanlığa kabul ettirmek için her fırsatı değerlendirmektedir. Bu günkü kaos ortamının neticesinde varmak istedikleri yerde bundan başkası olmayacaktır. İdarecilerimizin, insanlarımızın ve özellikle Müslüman kitlenin ALLAH(cc)’dan başkasına kul (köle) olmaması için bu şeytani aklın hesaplarını önceden görüp tedbirlerini erkenden almalıdır.
‘’Hani biz meleklere, "Âdem’e secde edin" demiştik; İblîs’ten başka hepsi secde ettiler. O cinlerdendi, rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz, beni (ALLAH)’ı bırakıp da onu (şeytanı) ve onu izleyenleri mi dost ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler adına bu ne kötü bir tercih!’’ (Kehf suresi 50. Ayet) Bu ayetteki konuma düşmemek için tüm toplum olarak hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bütün kötülüklerden uzaklaşmak ve kurtulmak için idarecilerimizle ve halkımızla şeytani sistemlere karşı koymak için gün birlik günüdür.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.