• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Ekim 2023 15:25

Sezon bitiyor işsizlik artıyor

Sezon bitiyor işsizlik artıyor

Turizm kenti Antalya’da sezon yavaş yavaş sona ererken otellerin bazıları kapanmaya hazırlanıyor.  Otellerin kapanacak olması yeni işsizlerin ortaya çıkması anlamına geliyor.

Sezonun sona ermesi işsizlik oranının artmasına ve birçok kişinin yeni bir iş arayışına girmesine neden olacak.Turistik tesislerin ve otellerin kapanmasının ardından, birçok kişi iş arama sürecine girecek.İş bulamayanlar ise yeni sezonun açılmasını beklemek zorunda kalacak ve o süre zarfında işsizlik maaşı ile geçinmeye çalışacak.

Her fırsatta 12 ay turizm vurgusu yaptıklarını ve böylece turizm işçileri sorununun ortadan kalkmasının mümkün olduğunu söyleyen Turizm İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, turizm işçileri için zor zamanların yaklaştığını kaydetti. ekim sonuna doğru bazı otellerin yavaş yavaş kapatmaya başlayacağına işaret eden Yahyaoğlu, “İşçiler ne yazık ki bunu her sezon sonunda yaşıyor ve her sene işsiz kalma korkusu yaşıyorlar. Bazı oteller tam kapanmaya gitmiyor ama büyük oranda personel çıkartıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK