• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mayıs 2020 00:44

Sigortacılar tepkili

Sigortacılar tepkili
Sigortacı Çağrı Yıldırım, “Sigorta satış yönetmeliğine yönelik yapılan değişiklikler sektörün tepkisini çekiyor” dedi.

Sigortanın işi bilen ve yetkili kişiler tarafından yapılmasının ileride oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Yıldırım, sigortayı 5684 Numaralı Kanun kapsamında yer alan kurum ve yetkili kişilerin yapabileceğini söyledi. Yaşanan gelişmelerin şok etkisi oluşturduğunu kaydeden Yıldırım, “Tek işi sigorta acenteliği olan 16 bin kişiden işletme ve binlerce çalışandan bahsediyoruz. Son düzenlemeyle yetkisi olmayan, asıl işi sigortacılık olmayan, sektörde haksız rekabet ortamı oluşturabilecek kurumlara yetki verildi. Bunun kimseye faydası yoktur” dedi.
 
Yıldırım, “Söz konusu düzenleme hatalıdır ve yürürlükten kalkması gerekmektedir. Ayrıca mevcut acente yapısının desteklenmeli ve sektörümüzdeki istihdamın sürdürülebilir olması güvence altına alınmalıdır. 5684 sayılı yasayla kurulmuş bir meslek örgütüyüz ve 9 Mayıs’ta çıkarılan yönetmeliği kabul etmemiz mümkün değil. Herkes kendi işini yapmalı. Sigorta acentesinde cep telefonu satsak ya da market ürünleri satsak hoş olur mu? Şu an sektörümüz SAİK’in konuyu çözüme kavuşturmasını bekliyor. Eğer beklene çözüm gerçekleşmezse sigorta sektöründe eyleme gidileceği dillendiriliyor. Bizler de ekmeğimiz için bu işin peşini bırakmayı düşünüyoruz ve hatalı karardan dönülünceye kadar konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Mehmet ÖZCAN


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.