• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 08 Eylül 2023 12:16

Sigortasız araç sayısı artıyor

Sigortasız araç sayısı artıyor

Türkiye'de sigortasız araç sayısı yılın ilk 6 ayındaki verilere göre yüzde 20 oranında arttı. Ülkemizde trafiğe çıkmış 27 milyon 525 bin tescilli araç bulunuyor. 5 milyon 626 bin aracın ise trafik sigortası yaptırılmamış durumda.

Uzmanlar, otoparka çekilen araçların sahipleri tarafından otoparktan çıkarılmadığını ve bu araçların trafikte gözüktüğünü bu sebeple sigortasız araç sayısına etki ettiklerini aktarıyor.

Antalya’da sigortacılık hizmeti veren Bayram Gökçe, “Araç sahipleri için zorunlu olan trafik sigortası ve kasko gibi sigorta poliçeleri, son dönemde artan ücretlerle gündemde. Bu yükseliş, birçok araç sahibini sigorta yaptırmamaya itiyor. Araç sigortalarının zorunlu olması, sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvencesini sağlamak açısından önemlidir. Ancak sigorta ücretlerindeki son artışlar, bazı araç sahiplerinin bu zorunluluğu yerine getirmekte zorlandıkları anlamına geliyor. Son dönemlerde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ve artan sigorta fiyatları nedeniyle sigorta yaptırmayan ya da yenilemeyen araç sahibi sayısında ciddi oranda artış var” dedi.

Genel ekonomik enflasyon, sigorta maliyetlerini de artırdığını söyleyen sigortacı Hakan Tat, “Yüksek enflasyon, sigorta şirketlerinin maliyetlerini artırıyor ve bu artışlar sürücülere yansıyor. Araç değerlerinin yükselmesi, kasko sigortalarının maliyetlerini artırıyor. Aracın değeri arttıkça, onu sigortalatmak daha maliyetli hale geliyor. Bu yükselen sigorta ücretleri, araç sahiplerini sigorta yaptırmamaya itebilir. Sigortasız araç sürmek, hem yasa dışıdır hem de ciddi finansal riskler içerir. Kazalarda veya diğer olaylarda maddi kayıplara neden olabilir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK