• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 14 Haziran 2021 16:16

“Sıkı Denetleme Yapılmalı”

“Sıkı Denetleme Yapılmalı”
Pandemi döneminde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan oto galericiler esnafı adına açıklama yapan Antalya Oto Galeri Koop Başkanı İsmail Çağlar, diğer sektörlerde olduğu gibi ikinci el araç satışı yapan esnafın da kötü ekonomik koşullardan etkilendiğini beli
Pandemi döneminde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan oto galericiler esnafı adına açıklama yapan Antalya Oto Galeri Koop Başkanı İsmail Çağlar, diğer sektörlerde olduğu gibi ikinci el araç satışı yapan esnafın da kötü ekonomik koşullardan etkilendiğini belirtti. 2021 yılı üçüncü ve dördüncü çeyrekte işlerin düzelmesini beklediklerini söyleyen Çağlar, esnafın dükkan kirasını bile ödemekte zorlandığını ifade ederek, hükümet tarafından yapılan desteklerin yeterli olmadığını dile getirdi.

İkinci el alım satımı yapan galericilerin en büyük sorununun “Herkesin bu işi yapması” olduğunu söyleyen Çağlar; “Maalesef herke bu işi yaptığı için gerçekten bu işten geçimini sağlayan insanlara büyük darbe vuruluyor. Ayrıca yetkisiz kişilerden araç alan vatandaşlarımız sonra ortaya çıkan sorunlarda muhatap bulamıyorlar ve mağdur oluyorlar. Bu vesileyle  ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunmak istiyorum. Aracınızı bu işi profesyonel olarak yapan galericilerden alın” şeklinde konuştu.

“Yeni Yasalar Lehimize”

Hükümetin kısa süre önce ikinci el araç pazarına yönelik yeni yaptığı düzenlemeyle kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapma şartı getirildi. Yeni çıkan yasaların uygulanıp uygulanmadığına ilişkin yetkililerin denetim yapması gerektiğini belirten Çağlar; “Yeni yapılan düzenlemeler uygulanırsa araç satımı daha profesyonel şekilde sağlanacak” dedi.

Yetki belgesi olmayanlara bir yıl içinde en fazla 3 adet ikinci el araç satışı hakkı verilerek olan Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğinde bir başka düzenleme ise şu oldu; “Bu yönetmelik; gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetlerini, yetki belgesinin verilmesi, yenilenmesi ve iptaline ilişkin usul ve esasları, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmelerin yükümlülükleri ile toplu iş yeri ve taşıt pazarlarında aranan şartları, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde ödeme yöntemlerini ve Bakanlık, yetkili idare ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin görev, yetki ve sorumluluklarını kapsar.”

“Fiyatlar Şu An Normal”

Pandemi sürecinde sıfır arabaların ithal edilememesi, ikinci el araç fiyatlarının artmasına neden oldu. Yaz aylarında ikinci el araçlara olan talebin artacağını belirten Çağlar, fiyatların normal seyrinde ilerlediğini söyledi. Çağlar; “İkinci el araç satışlarında denetlemenin olmayışı bizim en büyük problemimiz. Önümüzdeki aylarda fiyatlarda artış olacağını düşünmüyorum. Normalleşmenin başlamasıyla ticaret de eskisi gibi işlemeye devam edecektir” dedi.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.