• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 11:31

Sınıf anneliği tam gaz

Sınıf anneliği tam gaz

Sınıf anneliği uygulaması Aralık 2023 tarihinde kaldırıldı. Antalya’da bazı okullarda sınıf anneliği devam ederken velilerden çeşitli gerekçeler ile para toplanmaya devam ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınıf anneliği uygulamasının kaldırılmasına rağmen, Antalya’da bazı okullarda bu uygulamanın devam ettiği ve velilerden para toplandığı iddia ediliyor. Bakanlık, sınıf anneliği uygulamasının kaldırıldığını ve okullarda bu tür uygulamaların yürürlükte olmaması gerektiğini açıklamıştı. Ancak, Antalya’daki bazı okullarda bu kurala uyulmadığı gözleniyor.

PARA TOPLANMAYA DEVAM EDİLİYOR

Veliler, sınıf annelerinin oluşturduğu WhatsApp gruplarından düzenli olarak para toplandığını belirtiyor. Toplanan paraların, sınıf ihtiyaçları ve çeşitli etkinlikler için kullanıldığı ifade edilse de, bu durum bazı veliler arasında rahatsızlığa yol açtı. Veliler, resmi olarak kaldırılmış bir uygulamanın gayriresmi olarak devam etmesinden ve kendilerinden para talep edilmesinden şikayetçi.

ÖĞRETMENLERE HEDİYE

Bazı okullarda sınıf anneliği uygulaması sınıf temsilciliği olarak değiştirilse de uygulamada değişim olmadı. Bazı okullarda sınıf annelerinin öğretmenlerin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hediye almak istediği belirtiliyor. Daha önce öğretmenlere bilgisayar, altın kolye gibi hediyelerin alındığı dile getiriliyor.

BAZI VELİLER TEPKİLİ

Antalya’daki bir ilkokulda çocuğu öğrenim gören Ayşe K., “Milli Eğitim Bakanlığı sınıf anneliğini kaldırdığını söyledi, ama bizim okulda hala devam ediyor. WhatsApp grubundan sürekli para isteniyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor,” diyerek tepkisini dile getirdi. Diğer veliler de benzer şikayetlerle durumu okul yönetimine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmeyi planladıklarını ifade ediyor.

OKUL YÖNETİMLERİ SESSİZ

Bazı okul yönetimleri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Öğretmenler ve okul idarecileri, sınıf anneliği uygulamasının kaldırıldığını ve para toplamanın yasak olduğunu bilmelerine rağmen, bu tür uygulamaların devam etmesi karşısında sessiz kalıyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK