• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mayıs 2020 00:25

Site içlerine dikkat

Site içlerine dikkat
Apartman Yöneticileri Tüketiciler Danışma Derneği Başkanı Ahmet Ballıel, “Koronavirüs salgını nedeniyle site aidatlarında değişiklik talep edilebilir” dedi.

Apartman Yöneticileri Tüketiciler Danışma Derneği Başkanı Ahmet Ballıel, “Koronavirüs salgını nedeniyle site aidatlarında değişiklik talep edilebilir” dedi

Salgının ülkemizde etkili olmasıyla dernek olarak harekete geçtiklerini belirten Ballıel, “Salgın ülkemizde görülür görülmez çalışmalarımızı başlattık. Apartman ve sitelerde dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerini gerçekleştirdiğimiz gibi ortak kullanım alanlarına yönelik düzenlemeler getirdik. Salgın nedeniyle şu an site içlerinde bulunan ve kullanımı yasaklanan ortak alanlarla ilgili bir başka konu gündeme geldi. Site içlerinde bulunan havuz, sauna, spor salonu, hamam, masaj salonu gibi alanlar var ve şu an bunların kullanımı salgın nedeniyle durdurulmuş durumda. Bu tarz kullanım alanları bulunan sitelerin aidatları diğer sitelere oranla daha yüksek. Söz konusu kullanım alanları, ikinci bir emre kadar kapatıldı. Haliyle aidatlar konusunda sıkıntı oluşabiliyor. Bazı site sakinleri aidatların düşürülmesini talep edebiliyor. Bu şekilde bir durum yaşanması halinde Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre olağanüstü genel kurul yapılmak zorunda. Kurulda, salgın nedeniyle kapatılan spor salonları, havuz, hama gibi alanlar nedeniyle aidatlarda indirim konusu görüşülüp bir karar bağlanabilir” dedi. 
 
Söz konusu alanların tamamen kapatılmasının pek tercih edilen bir durum olmadığını ifade eden Ballıel, “Bu alanlar salgın sonrası tekrar kullanılacak. Bu alanlar kapalı kaldıkları için açılış öncesi bir bakıma girecekler. Aidatlardan gelen ücretler buraların bakımına harcanacak. Aşının bulunması söz konusu olacağı için bu alanlarda verilen izinler doğrultusunda yeni düzenlemeler olabilir. Bunun için de biriken aidatlar kullanılabilir” açıklamasında bulundu.

Mehmet ÖZCAN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.