SİYASET KAZANI KAYNIYOR

  • SUR YAPIIIIIII

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş sustu sustu bir konuştu pir konuştu ortalığı doz duman etti.

Şimdi herkesin aklında aynı soru var “Kimler AK Parti’ye geçecek?”

Tabii ki ilk akla geliveren DSP’den Kemer Belediye Başkanı olarak seçilen Necati Topaloğlu oluyor.

Daha önce CHP’den Göynük Belediye Başkanlığı yapan Necati Topaloğlu 2019 seçimlerinde CHP’den aday yapılmayınca AK Parti’ye geçmişti. Ancak AK Parti’nin de adayı olamayınca bu kez adresi DSP olmuştu.

Türkiye genelinde DSP 6 Belediye başkanlığı kazanırken bunlardan bir tanesi de Antalya’nın Kemer ilçesi olmuştu.

Her ne kadar Elmalı’da konuşulsa yaşanan aşk skandalı sonrasında bu imkansız hale geldi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan randevu istediği duyumu bir süre önce gelmişti. Görüştüler mi görüşmediler mi bilmiyorum.

Burada tam bir taktik savaşı yaşanıyor.

Zira, AK Parti’nin hedefi o belediye başkanı bu belediye meclis üyesinden ziyade Büyükşehir’i ele geçirmek gibi görünüyor.

Muhittin Böcek hastalığı nedeniyle istediği seviyede çalışamadı ve Antalya halkına göre de hizmet edemiyor görüntüsü hakim.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlutek başına geçmeyeceğine göre yanında meclis üyelerini de götürecektir.

Şahsen Döşemealtı’ndan da 2 meclis üyesinin AK Parti’ye geçebileceği duyumları ayyuka çıkmış durumda.

2 Meclis üyesi deyip geçmemek gerekiyor zira bu durumda Döşemealtı’da da dengeler değişiyor.

Döşemealtı’nda 2 meclis üyesinin Millet İttifakı’ndan ayrılarak Cumhur İttifakına geçmesi ile birlikte meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’na geçiyor. Böylece Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in de eli kolu bağlanabiliyor.

Kemer’deki geçişler ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de çoğunluk Millet İttifakı’ndan Cumhur İttifakı’na geçmiş olacak.

Muhittin Böcek’in de eli kolu bağlanmış olacak…

Peki Muhittin Böcek ile ata dostu olan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Mevlüt Çavuşoğlu bu duruma ne diyecek diye düşünmeye bile gerek yok.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile sıkı fıkı olan hatta kanka denilebilecek düzeyde siyasi ilişkiler içerisinde olan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hakan Tütüncü dururken Muhittin Böcek’i desteklemesi beklenemez.

Ne de olsa Dış İşleri Bakanı sn Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında Hakan Tütüncü’nün yanında yer alıyor.

Diğer yandan şahsen Manavgat’ta sürpriz bekliyorum…

Siyaset kazanı kaynamaya başlarken AK Parti’den iki meclis üyesinin de istifa etmek üzere olduğu ve bir siyasi partinin yeni il başkanı ile geçiş noktasında görüştükleri ancak süre uzayınca şimdilik partilerinde kaldığı da yine gelen duyumlar arasında olduğunu dile getirmiş olayım.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.