• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Ekim 2023 11:28

Siyasilerden İsrail’e tepki

Siyasilerden İsrail’e tepki

İsrail, dün akşam Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurdu. Binlerce insanın güvenli olduğu gerekçesiyle sığındığı hastanede en az 500 kişi öldürüldü.

Sivillere karşı yapılan saldırı savaş suçu olarak adlandırılırken Antalya’daki siyasilerden de tepki yağdı.

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir paylaşımını yeniden paylaşırken “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verildi.

Çiçeği burnunda CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir paylaşımını paylaşırken “Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ın konu ile ilgili bir paylaşım yapmadığı gözlemlenirken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Neyi bekliyorsunuz? Şu aşağılık siyonist terör devletinin büyük elçisini kovun artık topraklarımızdan” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK