• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 24 Mart 2021 10:30

“Sizler de, Su Tasarrufu için bir adım atın”

 “Sizler de, Su Tasarrufu için bir adım atın”
Saadet Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, Dünya Su Günü’yle ilgili mesaj yayınladı.

 

Saadet Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler, Dünya Su Günü’yle ilgili mesaj yayınladı. Güler, kuraklık sonrası hızla tükenen ve azalan su kaynaklarımızın dikkatli kullanılması konusuna dikkat çekti.

 

Güler, yayınladığı mesajında; “Dünya genelinde, iklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus artışı ve aşırı çevre kirliliği sebebiyle su kaynaklarımız kuruyor, kirleniyor ve maalesef tükeniyor.Buna bağlı olarak, kirli suyun sebep olduğu hastalıklar sebebiyle her gün, 4800 çocuk hayatını kaybetmekte, 900 milyon insan suya ulaşamamakta, 2,5 milyar insan ise hijyenik özelliklere sahip su kullanamamaktadır.Artan nüfusun su ihtiyacını, yeterli ve güvenli bir biçimde karşılamak, bugün en önemli sorunlardan biri olarak önümüzde durmaktadır.Ülkemiz, yarı kurak iklim kuşağında bulunmaktadır ve su sıkıntısı ciddi boyutlara ulaşmıştır” diyerek ifade etti.

 

Güler, Toplumun her ferdi gibi hanımların da su tasarrufu noktasında en önemli aktör olduğunu belirterek; “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir. Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, su kaynaklarımızın tükeniyor olmasını ve bu noktada acil alınması gereken tedbirleri ülke gündemine büyük bir hassasiyetle taşımak istiyoruz. Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli bir şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır. “Bir Damla Tasarruf” sloganı ile tüm yetkili kurumları, STK’ları, vatandaşlarımızı suyu daha bilinçli kullanarak, tasarruf etmeye çağırıyoruz. Evimizde, işimizde, kurumlarımızda, tarım arazilerimizde yapacağımız bilinçli kullanım, tonlarca suyun kazanımı anlamına gelecektir. Evlerimizde bireysel olarak alacağımız tedbirlerle ciddi oranda suyu yeniden kazanabiliriz. Sadece elimizi yıkarken, dişimizi fırçalarken bile suyu kapatmak yılda 48 ton su tasarrufu sağlıyor” diye belirtti.

 

Güler, mesajın devamında şunları söyledi: “48 ton su ne demek? 1 ton su 1 metreküp suya, 1 metreküp su ise 1000 litre suya tekabül ediyor. Günlük su kullanımımızın %26sı tuvalet, %22çamaşır makinesi, %17si duş, %16sı musluklar, %5i diğer kullanımlar ve %14ü ise iç tesisat sızıntılarından oluşuyor. Bireysel olarak her evde su tasarrufu adına atılacak olan her adımı önemsiyoruz.

“Bir Damla Tasarruf” çağrımıza destek olan vatandaşlarımızdan, katkılarını yansıtabilmek adına aylık faturalarını karşılaştırmalarını ve bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz. Her evde başlayacak bilinçli su tüketimi ile tonlarca suyun hayata yeniden kazandırılmasını ümit ediyoruz. Dünyada son on yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Su, hayatımızı devam ettirebilmemiz için doğrudan ihtiyaç olmasının yanısıra, sağlığımız, temizliğimiz, gıdalarımızın hazırlanması, sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi, tarımın devam ettirebilmesi gibi çok alanda birincil ihtiyaç. Geleceğimizi kurtarmak için geç olmadan el ele vererek, su tasarrufu için adım atmak zorundayız.

 

Artan nüfus, büyüyen kentler, bilinçsiz tüketim ve kuraklık ülkemizi “su fakiri” bir ülke haline getirebilir. Yaşamın devamı yeterli ve iyi kalitede suyun varlığına bağlı. Yaşamımızı daha iyi şartlarda devam edebilmek için tüm vatandaşlarımıza “Bir Damla Tasarruf” çağrısında bulunuyoruz. Hep birlikte el ele verip, bilinçli hareket ederek geleceğimizi kurtarabiliriz. Sizler de, Tasarruf için bir adım atın” çağrısında bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.