ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 11:32

Sokakta kesim uyarısı

Sokakta kesim uyarısı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Osman Yardımcı'dan kurban kesiminde kurallara uymayanlara 2 bin 405 liradan 464 bin 585 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını hatırlattı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, belediyelerin gösterdiği yerler dışında umuma açık alanlarda kurban satışı ve kesimi yapılmaması uyarısında bulundu.

Kurban satış ve kesim yerlerinin belediyelerin belirlediği alanlarda olduğunu anımsatan Başkan Osman Yardımcı, "Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için tedbirler alınacak" dedi.

EZİYET CEZASIZ KALMAYACAK

Hayvanlara eziyetin de cezasız kalmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Yardımcı, kesim yerine götürülürken, araca bindirilirken, araçtan indirilirken ve kesilirken kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere ceza uygulanacağını hatırlattı.

Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerlerinde ilgili kurumlar tarafından denetimler yapılacağını kaydeden Osman Yardımcı, "Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üstyapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban artıkları belediyeler tarafından toplanacak. Belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kurban satışı yapmak ve kurban kesmek yasak olacak" ifadelerini kullandı.

CEZAİ YAPTIRIMLARI ANIMSATTI

Başkan Yardımcı, "Buna göre, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 2 bin 405 liradan 464 bin 585 liraya kadar lira idari para cezası uygulanacak" açıklamasında bulundu.

Başkan Osman Yardımcı, cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK