• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 04 Eylül 2024 11:42

’Sorun çözen sendikayız’

’Sorun çözen sendikayız’

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, sendika olarak sorunlardan beslenen değil, sorunları çözen, çözüm önerileri geliştiren bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını söyledi. 

 Ünal Hisarkaya,“Biz üyesiyle düşünen, üyesiyle büyüyen bir sendikayız. Kazanımların adresi, güvenin merkeziyiz. Bu sebeple hizmet kolumuzda 13 yıldır yetkiliyiz. Kamu görevlilerinin bizi tercih etmesi tesadüf değildir. 113 bin 684 üyemizle konfederasyonumuz Memur-Sen’in en büyük üçüncü sendikasıyız” dedi.

 

Yaklaşık bir ay önce Bolu’dan Ankara’ya sendika olarak gerçekleştirilen  yürüme eylemine değinen Başkan Hisarkaya, bunun sendikal kararlılığımızın bir göstergesi olduğunu kaydetti. 

KONUŞMUYOR, İŞ YAPIYORUZ

Haklı taleplerin ve verilen sözlerin hayata geçmesinin takibinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi ifade eden Büro Memur-Sen Antalya Şube başkanı Ünal Hisarkaya, “Konuşmuyor, iş yapıyoruz. İlgili bakanlıkların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı dahil bütün kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunuyoruz. Sizlerden gelen sorun ve talepleri masaya taşıyor, çözümü için çalışıyoruz. Bizim amacımız üzüm yemek, kimseyle bir problemimiz yok” ifadelerini kullandı. 

EYLEM BÜYÜK SES GETİRDİ

Hisarkaya,  “Tasarruf tedbirleri açıklandı. İlk tepkiyi biz koyduk. Daha sonra servislerin iptalini sağlayan madde dahil bazı hususlarının iptali için yargı yoluna ilk biz başvurduk. Bu arada, biz tasarrufa karşı değiliz. Biz tasarrufun israftan yapılmasını istiyoruz. Çalışanın emek ve alın terinden, toplu sözleşme kazanımlarından geriye dönüşün tasarruf olmadığını savunuyoruz. Servislerin iptal edilmesi tasarruf değil, hak gaspıdır. Mesai ücretlerinin ödenmemesi tasarruf değil, hak gaspıdır. Tasarruf tedbirleri kapsamında gasp edilen haklarımız ve öncesinde sözü verilen, kazanıma dönüşmeyen taleplerimiz için bir dizi eylem kararı aldık. Bu kararlarımızın en sonuncusu da Bolu’dan Ankara’ya yürüyüşümüz idi. Eylemimiz büyük ses getirdi, bu sesin ilgili yerlere ulaştığından da eminiz” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK