GÜNDEM Haber Girişi : 28 Haziran 2024 10:54

Tadım ustalarına doyumsuz lezzetler

Tadım ustalarına doyumsuz lezzetler

Dünyanın en eski ve en büyük Gastronomi Kulübü, Paris Merkezli Chaine des Rotisseurs derneğinin Antalya üyeleri ile misafirlerini buluşturan geleneksel Gala yemeği IC Santai Hotel Belek ev sahipliğinde gerçekleşti.
Ortak ilgi alanları yemek sevgisi ve iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılmasını amaçlayan dernek üyesi tadım ustaları ve misafirleri geleneksel Gala yemeği öncesinde verilen kokteylde buluştu.

Antalyalı iş insanı tadım ustaları daha sonra çok şık bir ortamda verilen Gala yemeğine katıldı ve IC Santai Hotel Belek mutfak ekibinin özenle hazırlayıp, servis ekibinin ise titizlikle servis ettiği mönüde yer alan ve içeceklerle eşleştirilen lezzetlerin tadına baktı.

Gala yemeği nedeniyle mutfak ekibi tarafından titizlikle tasarlanan ve ritüel bir sunumla servis edilen, Taze baharatlar ve limon ile tatlandırılmış ceviz ve peynir ile doldurulmuş Beybi Kalamar, Sezar Soslu Çıtır Salata eşliğinde Rump Steak, Chili Fond Soslu Panga Fileto, Tavuk Satay, Muşmula Sorbet, Chimi Cuhurri Kuzu Kontrafile, Kestaneli Çikolata Soslu Mousse, Petite Four’dan oluşan menü tadım ustası iş insanı dernek üyelerinden tam not aldı.

Chaine des Rotisseurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, yemekte yaptığı konuşmada, geleneksel gala yemeğine ev sahipliği ve Gastronomi sanatına yaptığı katkılar nedeniyle IC Santai Hotel Belek İşletme Müdürü Önder Beyhan’a teşekkür ederek derneğin anı plaketini sundu. Dernek yönetim kurulu üyeleri de IC Santai Hotel Belek Executive Şef Murat Bayraktar, Sous Şefler Mert Işıkcevahir, Mehmet Can ve Şerafettin Uçar ile genç mutfak ekibine, Yiyecek ve İçecek Müdürü Kenan Özer, Yiyecek İçecek Müdür Yardımcıları Murat Mısır ve Gökhan Çetin’e teşekkür ederek plaket sunumu gerçekleştirdiler.