• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 22 Eylül 2021 11:12

Taksilere şikayet yağdı

Taksilere şikayet yağdı
Antalya’da hizmet veren taksiler de müşteri beğenmemeye başladı. Kısa mesafe olduğu gerekçesi ile aracına müşteriyi almayandan araçtan müşteri indirmeye kadar şikayetler üst üste geliyor

Son zamanlarda Antalya’da hizmet veren taksilerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İstanbul’dan sonra Antalya’da kısa mesafe nedeniyle müşteri almaması ve yüksek ücret talep edilmesi gündeme geldi.

Antalya’da hizmet veren taksicilerin yerli ve turist ayırımı yaptıkları yönünde şikayetler çoğunlukta olurken taksicilerin davranışları da yine şikayet konularının başında geliyor. Taksimetre açılmaması ve taksimetre açılmasına karşın yüksek fiyat talep edilmesi de yine şikayetlerde ön sırada yer alıyor.

ELİNDEN RUHSATLARI ALINMALI

Durakta taksi bulunmasına karşın ‘araç rezerve’ denilerek müşteri beğenmeyen taksiciler ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Gelen şikayetlerden bir tanesinde, “Akşam 21.30 civarında Antalya Kemer'deki Kiriş taksi durağından otelimize gelen taksici, önce telefonda fiyat vermiş olmasına rağmen otele gelip yolcuları aldıktan 5 dakika sonra fiyatı iki katına çıkarmıştır. Yolcular da buna karşı çıkınca da hiç acımadan aracından indirip yol ortasında bırakmıştır. Yolculardan birisi bayan diğeri de 83 yaşındaki tekerlekli sandalyedeki bir erkek. Bu gibi insanların elinden ruhsatlarının alınması gerekir” denildi.

BAGAJ PARASI ADI ALTINDA ALDILAR

Bir diğer müşteri kendisinden fazla ücret alındığı nedeniyle şikayette bulunurken “Antalya Ünsal camisinin oradan akşam taksi çağırdım. Eşyalarımda vardı gitmek için çağırdım. Fatih son durağında indirmesini söyledim. Benden 30 lira aldı taksi metrede 21 lira yazıyordu. Hiçbir şey demedim, değmezdi. Ama çok büyük haksızlık eşyam olmasa neden taksi çağırayım? Bagaj parası aldıklarını söylediler plaka 07 ***4 plaka tel ; 539****3 Ünsal durak taxi Ünsal camisinin önündeki levhadan aldım numarayı” dedi.

74 LİRA OLDU 94 LİRA

Bir diğer müşteri şikayetinde ise hem taksicinin davranışından hem de fazla ücret almasından dolayı şikayet vardı. Müşteri şikayetinde, “Şoför selam bile vermedi. Bagajlarınıza bile el sürmedi. Sonrasında arabada telefon görüşmesi yaptı ve trafiği ihlal etti. Kırmızı ışıktan da geçti. Havalimanına vardığımızda arabadan bile inmedi ve 74 lira birden 94 lira oldu. 07-t ***8 plakası. Taksimetrenin önüne tekstil bir şey koydu fiyat gözükmesin diye” ifadeleri yer aldı.

220 LİRA YERİNE 350 LİRA ALINDI

Gurbetçi olarak Antalya'ya 23.08.2021 tatile geldiklerini dile getiren bir diğer vatandaş ise şikayetinde şu ifadelere yer verdi: “Antalya Havalimanı taksisine bindik. Bize dediler ki burada sabit fiyat var. Belek bölgesi 350 lira. Biz de buna inandık taksiye bindik. Sonradan fark ettim ki taksici, taksimetreyi açmadı.Ve öğrendim ki Antalya Havalimanından, Cornelia Otel Belek'e ücret aslında 220 TL.Çok yazık insanlar helal olmayan para kazanmaya çalışıyor.”

PARA ÜZERİNİ CEBİNE ATTI

Antalya’nın Kundu bölgesindeki bir otelin karşısındaki duraktan taksiye bindiklerini belirten bir diğer vatandaş ise, “Taksi durağı kısa mesafeye 50 lira istedi. Ben taksimetreyi açmasını istedim açmıyoruz dedi. Bir de sonra ben binmeyince arkamdan çağırıyor gel tamam açacak diye tabii ki binmedim. Kısa mesafe çoğu takside almıyor nasıl bir terbiyesizlik. Havalimanı sonra çağırdı otelden taksimetre açık benden 100 lira aldı cebine attı. Ben paranın üstünü isteyince de biz bu tarifeyle çalışıyoruz diyor. Biz parayı Almanya'da sokakta toplamıyoruz. Böyle sorun ben ne Bodrum’da ne de başka tatil yerlerinde yaşadım” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİYE ‘KOŞARAK GİT’ DEDİ

Taksilerle ilgili bir başka şikayetinde ise “Antalya Güzeloba'da bulunan taksi durağındaki taksiciden şikayetçiyim. Bu şahıs hep taksi durağında uyuyor. Az önce söylediğim yere kısa mesafe diye almadı. İş servisim oradan kalkıyor, kaçıracağım dedim bir de koşarak git diye dalga geçti. Aynı şahıs beni yağmurlu havada alıp kısa mesafe götürdüm diye 15lira fazla almıştı. İsmini sordum söylemek istemiyor” ifadelerine yer verdi.

GECE YARISI TAKSİDEN İNDİRİLİD

Bir başka taksi mağduru ise gecenin bir yarısı taksiden adeta kovularak indirildiğini şöyle dile getirdi: “07 t 0*** plakalı taksi gideceğim yer yakın diye beni gece 01.30 gibi bir saatte sokakta bıraktı. İleriye gideceğiz tarif ederim, ya da fazla öderim dedim inmem için beni zorladı, resmen gece yarısı taksiden kovuldum ve bir başka taksi almasa sokakta kalacaktım. Kesinlikle şikayetçiyim üslup oldukça seviyesizdi.”


Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.