• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 09 Eylül 2021 11:37

Tarih öncesi yolculuğa hazırlanın

Tarih öncesi yolculuğa hazırlanın
Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesinde yer alan Dinozor temalı DinoPark, ilkokul heyecanı yaşayan minik öğrencilere yönelik resim yarışması düzenleyecek.

Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesinde yer alan Dinozor temalı DinoPark, ilkokul heyecanı yaşayan minik öğrencilere yönelik resim yarışması düzenleyecek.

Yarının büyüklerini her fırsatta desteklemek için geliştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Dinopark, bu kez çocuklara tarih bilinci aşılanması, hayal dünyalarının kapılarını aralamaları hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla “Tarih öncesine yolculuk - Dinozor” konulu resim yarışması düzenliyor.

13-17 Eylül tarihleri arasında Antalya genelindeki ilkokullarda eğitim gören tüm çocuklara açık şekilde gerçekleştirilecek resim yarışması sonucunda dereceye giren minikler bisiklet, paten, yıllık üyelik gibi birbirinden eğlenceli hediyelere kavuşma fırsatı yakalayacak.

“Mesele yarışmak değil eğlenirken öğrenmek” mottosuyla start alan projede, resim yarışmasına katılacak tüm çocuklara ücretsiz Dinopark turu hediye edilerek, çocukların resim ve tarihe olan ilgisinin artırılması amaçlanıyor.

Başvuru ve eser teslimlerinin ardından 15 Kasımda Dinopark sosyal medya hesaplarından duyurulacak sonuçların ardından 16 Kasımda ödüller minik sahiplerini bulacak.

Dinopark Genel Koordinatörü Feride Uygur, yaptığı açıklamada, Dinopark olarak kuruldukları günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeyi ilke edindiklerini söyledi.

Her fırsatta özellikle çocuklara yönelik yeni bir çalışma yapmaya çalıştıklarını ve bu çalışmaların çocukların gelişimine yönelik olmasını amaçladıklarını kaydeden Uygur, şöyle konuştu:

“Salgın nedeniyle uzun süredir okullarından ayrı kalan miniklerin, henüz başladıkları okullarında hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri bir aktivite yapmak ve bunun sonucunda da ödüllendirilerek motivasyonlarının artacağı bir etkinlik olsun istedik. Buradan hareketle, hayal güçlerini kullanacakları, ancak araştırma yapmak zorunda da kalacakları bir resim yarışması düzenledik. Çocuklarımız bu resimleri yaparken bir yandan tarih öncesine dair bilgiler öğrenip, o devirlerde yaşamış canlıları tanıyacak, bir yandan da el becerilerini geliştirmiş olacak. Tüm bu çabalarının sonunda resimleri dereceye girmemiş olsa dahi, çabaları Dinopark’ta eğlenceli zaman geçirmekle ödüllendirilmiş olacak.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.