• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Ocak 2024 12:42

Tarih ve doğa yok olmasın!

Tarih ve doğa yok olmasın!

Finike – Demre – Kaş – Kalkan Devlet Yolu Projesi’ne tepkiler sürüyor.  SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, “SİT alanlarının içinden geçecek olan hem tarihe hem doğal yaşama büyük zarar verecek bu proje derhal durdurulmalıdır” dedi.

 

“Kentlerimiz, topraklarımız, kamuya ve halka ait ne varsa AKP’nin Rantçı politikalarına kurban gitmektedir” diyen Aysel Aydın Finike – Kalkan arasında yapılmak istenen yol projesi de bu rantçı anlayışın bir tezahürü olduğunu söyledi.

 

Başkan Aydın mevcut yolların yenilenerek ve güçlendirilerek ulaşım sorununun çözülebileceğini dile getiren SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın otoyol projesini halkın da istemediğini dile getirirken “Ancak AKP 21 yıldır halka değil rant ve sermeye çevrelerine kulak vermektedir. Halkın değil sermeyenin çıkarını düşünmektedir. Halka rağmen bu yol projesini yapamazsınız. Halkın sesine kulak verin. Her şeye para ve rant gözüyle bakan bir anlayışla halka fayda sağlayamazsınız. Yol sorunu bir şekilde çözülür ancak doğaya verdiğiniz tahribatı çözemezsiniz. AKP eliyle Antalya’nın doğası yıllardır göz göre göre katlediliyor. Önce HES’ler ardından maden ve taş ocaklarıyla Antalya’nın doğasına geri dönüşü olmayan zararlar verildi. Şimdi buna birde otoyol projesiyle verilecek zarar eklenecek. Birileri para kazanacak diye Antalyamızın hem doğası katlediliyor hem geleceği çalınıyor” şeklinde konuştu.

 

“Piyasacılık ve rantçılık hem doğayı hem de insanı öldürüyor” diyen Aysel Aydın, yaşanılabilir kentler için sosyal ve kamucu politikalara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

 

Başkan Aysel Aydın, “SOL Parti olarak, suyu, toprağı, havayı, ormanları ve ekosistemleri piyasacı bir anlayışa teslim eden; emekçilerin yaşam alanları ve üretim koşulları üzerindeki haklarını gasp eden; doğal varlıkları turizm, maden, enerji ve kentleşme yatırımlarına açarak özelleştiren ve böylece doğada geri dönülmez tahribatlara yol açan, onları tüketen, kirleten, zehirleyen kapitalist ve emperyalist politikalara ve bu politikaların uygulayıcısı olan AKP’ye karşı mücadeleyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK