• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 03 Temmuz 2024 12:04

TASARRUF İŞE YARADI!

TASARRUF İŞE YARADI!

Tasarruf tedbirleri kapsamında birçok proje ve yatırım dururken eski adıyla SSK Hastanesi sonraki adıyla Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkımı da rafa kalkmış oldu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Amaçları başlayıp yarım bırakmak sonra orayı özel hastane ya da AVM'ye satmak olabilirdi" dedi.

HASTANEYE KARŞI DEĞİLİZ
Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonopmik darboğazdan çıkmak adına kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında inşaatı yüzde 70'e gelmeyen yapılar durduruldu. Antalyalıların yoğun tepki gösterdiği Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkımı ve yenisinin yapılması da başlanmadan durdurulmuş oldu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Yatırım planına alınmamış, bütçe ayrılmamış yıkıp yenisini yapacağız diyorlar. Daha önce 300 yataklı dediler sonra 500 yataklı yeni hastane yapılacak dediler. Biz hastane yapılmasına karşı değiliz. Yenisinin yapılmadan eskisinin yapılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

HASTANE YERİNE GÖZ DİKTİLER
40 Dönüm arazide önce yeni hastane inşaatına başlanılarak kimsenin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Cavit Arı, "Hastane rantı yüksek bir bölgede. Belki inşaata başlanacaktı sonra bütçe kesintileri gündeme gelip inşaat yarım bırakılıp özel hastaneye ya da AVM'ye satılabilirdi. Tasarruf tedbirleri de bahane edilebilirdi. İnşaata başlanmadan yeni hastanenin yapılması rafa kalkması Antalya için olumlu bir karar. Birilerinin hastane yerine göz koymasından endişe ediyoruz ve bu ednişemizi de eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da aktarmıştık" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK