• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Ekim 2023 11:59

Tespit etmek hiç de zor değil!

Tespit etmek hiç de zor değil!

Antalyalı yazılımcı Yavuz Çetin, sosyal medyada sahte takipçileri tespit etmek bazen zor olabileceğini, ancak belirlenebileceğini söyledi.

Bu konuda bazı ipuçları veren Çetin, “Sahte hesaplar genellikle saçma bir profil fotoğrafı veya hiç fotoğraf kullanmayabilirler. İsimleri de genellikle rasgele harf ve rakamlardan oluşur. Sahte hesaplar genellikle çok az veya hiç gönderi, beğeni veya yorum yapmazlar. Hesapların yaratılma tarihine bakarak çok eski olup olmadıklarını da kontrol edebilirsiniz. Bir hesabın takipçi sayısı, takip ettiği hesap sayısından çok daha fazlaysa, bu sahte olabileceğine işaret edebilir. Sahte hesaplar, genellikle binlerce kişiyi takip ederler, ancak kendi takipçi sayıları çok düşüktür” dedi.

Aktivite zamanlamasının da önemine vurgu yapan Yavuz Çetin, “Sahte hesaplar, genellikle belirli bir zaman diliminde birden fazla hesabı takip eder veya beğenir. Bu aniden artan aktivite, bir hesabın sahte olabileceğine dair bir işarettir. Sahte hesapların paylaştığı içerikler genellikle düşük kalitede veya spam içeriklerdir. Görselleri ve yazıları inceleyerek bu konuda bir fikir edinebilirsiniz. Profilinizdeki takipçilerin bir kısmı etkileşimde bulunmuyor veya hiç aktif değilse, bu sahte hesaplar olabilir. Bu nedenle düzenli olarak takipçi listesini gözden geçirmek önemlidir. Sahte hesaplar bazen otomatik yanıtlar veya spam mesajlar gönderebilir. Bu da sahteliklerini gösteren bir işarettir.  Sosyal medya analitik araçları, hesapınızdaki sahte veya pasif takipçileri tespit etmenize yardımcı olabilir. Bu araçlar takipçi kalitesini analiz eder ve potansiyel sahte hesapları belirler.  Bazı üçüncü taraf temizlik hizmetleri, sahte takipçileri tespit eder ve hesabınızı bunlardan temizler. Ancak bu tür hizmetlere başvurmadan önce dikkatli olmalısınız” şeklinde konuştu.

Sahte hesaplara karşı hesapların korunmasının önemli olduğunu aktaran Çetin, “Sahte takipçileri tespit etmek ve temizlemek, sosyal medya hesabınızın güvenilirliğini artırabilir ve daha gerçek ve etkileşimli bir takipçi kitlesi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Unutmayın ki sosyal medyada sahte takipçilere karşı mücadele etmek, hesabınızın sağlıklı ve güvenilir kalmasına katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK