• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 11 Temmuz 2024 10:59

TÜİK raporuna sert tepki

TÜİK raporuna sert tepki

Kiracılar Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Kul, TÜİK tarafından hazırlanan raporda kira gideriyle ilgili kısımlara sert tepki gösterdi. Kul, raporda belirtilen kira oranlarının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, dar gelirli ailelerin barınma sorunlarına dikkat çekti.
Cengiz Kul, TÜİK’e seslenerek, "Madem kiralar bu şekilde, neden bizler barınamıyoruz? Neden geçinemiyoruz? Neden tersine göçler çoğaldı? Neden çocuklarımızın yüzünü güldüremiyoruz? Bu durumlar gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Millet feryat figan koparıyor ve bakanlar, başkanlar ve TÜİK bu şekilde açıklamalar yapıyor. Bu nasıl bir döngüdür, bu nasıl bir anlayıştır, sizlere soruyorum," dedi.
Türkiye genelindeki kiracılar adına başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililere açık çağrıda bulunan Kul, "Hangi yasa ve kanun kiracı hakkını savunuyor veya kiracı hakkı diye bir şey var mı? Emekli, emekçi vatandaş hayatta kalma mücadelesi verirken bu denli açıklamalar yapılınca bu millete ihanettir ve sizler bu açıklamalarınızla milletinize ihanet ediyorsunuz. Bu şekilde açıklama yapan herkes akıl tutulması yaşamaktadır. Bizler devletimiz var olsun, milletimiz sağ olsun dedikçe sizler devleti ve milleti birbirine iyice kırgınlaştırdınız," ifadelerini kullandı.
Kul ayrıca, "Cumhurbaşkanından, bakana, başkana ve milletin vekillerine eşit davranılmıyor. Millet olmadan sizler de olmazsınız. Yapılan anketler gerçeği değil, vatandaşı zorla şantaj ile yaptırdığınızı biliyor ve sizleri şiddetle kınıyorum. Gerçek mağduriyeti gün yüzüne çıkarmamak için var gücünüzle çalışıyorsunuz lakin unutmayın, hepsini biliyoruz ve takipçisi olacağız," diye konuştu.
"Şimdi sizlerden yapılan yanlışları ve hataları düzeltmenizi talep ediyoruz. Emekçi ve emekli her kim mağduriyet yaşıyorsa, giderilmesi için görev başına davet ediyoruz. Kapalı kapılar ardında yapılan anketler ve vatandaşı zora sokma eyleminden vazgeçmenizi ivedilikle bekliyoruz. Bu millet bu kadar zorbalığı hak etmedi, etmemiştir," diyerek sözlerini tamamlayan Kul, tüm vatansever ve milletseverleri görev başına davet etti.
Haber: Yalçın KÜÇÜK