• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 14 Temmuz 2022 10:13

Tur Operatörleri İspanya’yı Uyardı

Tur Operatörleri İspanya’yı Uyardı
İspanya’nın turizm merkezlerinden Balear Adaları’ndaki otelcilerin 2023 fiyatlarını yüzde 10-15 artırmak istemesine tur operatörlerinden itiraz var

İspanya’nın turizm merkezlerinden Balear Adaları’ndaki otelcilerin 2023 fiyatlarını yüzde 10-15 artırmak istemesine tur operatörlerinden itiraz var. Almanya Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri (DRV) ve İngiliz Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (ABTA) zaten yüksek olan fiyatlar daha da artırılırsa talebin Türkiye, Yunanistan ve İtalya’ya kaymasına neden olacağı konusunda uyardı.

Otelciler, fiyat artışının “Enflasyon nedeniyle gelecek yılı koruyabilmek için" istendiğini söylerken, ABTA ve DRV Talep edilen fiyatları "fahiş" olarak nitelendiriyor.

İstenen fiyat artışına TUI UK ve TUI Germany, Jet2 Holidays, FTI, Schauinsland-Reisen ve DER Touristik gibi tur operatörleri de, bu fiyat artışının müşterileri Balear yerine başka destinasyonları tercih etmeye yönelteceğini söylüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.