• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 29 Haziran 2022 12:20

Turist Sayısı 4 Milyonu Aştı

Turist Sayısı 4 Milyonu Aştı
Antalya havalimanındaki hareketlilik devam ediyor.

Antalya havalimanındaki hareketlilik devam ediyor. Antalya valisi Ersin Yazıcı günlük uçak iniş kalkışları ve gelen turist sayısında rekora gidildiğini söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un geleneksel aylık toplantısına katılan Yazıcı, rekorlarla devam eden bir sezon yaşandığını belirterek “İki gün önce Antalya'ya gelen turist sayısında 4 milyonu geçtik. Cumartesi günü bir rekor kırdık, Antalya Havalimanı'na 1003 uçak indi ve kalktı. 81 bin 104 yabancı misafirimiz geldi. İstanbul Havalimanı'ndan sonra en yoğun havalimanı biziz. Gerçekten büyük bir rekor. Havada bir sürü uçak sıra bekliyor. Bu şehrimiz adına sevindirici."

Dört milyonu aştı

Bu arada Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, 1 Ocak-26 Haziran arası Antalya’ya hava yoluyla gelenlerin sayısı geçen yılın aynımdönemine göre yüzde 193 artışla 4 milyon 11 bin 508'e kişi olarak gerçekleşti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.