• imsa
SİYASET Haber Girişi : 23 Ekim 2024 14:15

‘ Türk Milletine İhanettir!’

 ‘ Türk Milletine İhanettir!’

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terörist başının konuşmasının kabul edilemeyeceğini belirterek sert eleştirilerde bulundu. Kaya, "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden terörist başı ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu sözde iktidar, vatan toprağını gezebilmek için Edirne’de el sıkışan, icazet alan sözde ana muhalefet partisi bizim için artık yok hükmündedir" dedi.

Kaya, Devlet Bahçeli’nin çağrısını "Türk milletine ihanettir" diyerek kınadı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin ve Türk bayrağının korunması gerektiğini vurguladı. "Devletimiz terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yapmaya muktedirdir. Terör örgütünün sözde liderini Gazi Meclisimize getirip konuşturmak vahim bir ihanettir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, teröristlerin kanlı ayaklarıyla kirlettirilemez" ifadelerini kullandı.

Kaya, 2015 yılında MHP İl Başkanı olduğu dönemde bu durumu öngördüğünü belirterek, "Asıl hainler, bugün Cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetine sahip çıktığını sanan, Öcalan’ı meclise getirtip konuşturmak isteyenlerdir" dedi.

Devlet Bahçeli’ye siyasi tavsiyelerde bulunan Kaya, "Tehlikeli sulara yelken açmamasıdır. Vahim neticeler doğurabilecek bu açıklamalar, Devlet Bahçeli’yi ve ekibini siyasi tarihimizin tozlu sayfalarına hızlı bir şekilde taşıyacaktır" dedi.

Kaya, Kurtuluş Savaşı'nın karargahı olan Gazi Meclis’in yalnızca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasçılarına ait olduğunu belirterek, "Gün devlete sahip çıkma günüdür" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.