• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 22 Nisan 2021 11:26

“Türkiye'nin 23 Nisan 1920 Ruhu İle Aydınlık Günlere”

“Türkiye'nin 23 Nisan 1920 Ruhu İle Aydınlık Günlere”
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı. Düzen, Türkiye'nin 23 Nisan 1920 ruhu ile aydınlık günlere en kısa zamanda kavuşacağına, birlik ve beraberlik içerisinde krizleri tek tek aşacağına inandığını belirtti.

 

Türkiye’nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini ve önemli olaylara şahitlik ettiğini söyleyen Düzen, “Bu süreci sapasağlam aşmanın yolu birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve pekiştirmek, gerilim dilinden uzak durmaktır. İnanıyorum ki, bir ve beraber olursak üstesinden gelemeyeceğimiz bir problemimiz kalmayacaktır” dedi.

 

Bu yıl 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, TBMM’nin açılışının 101. yıl dönümünde kutlanacağını ifade eden Düzen, ,Türkiye'nin 23 Nisan 1920 ruhu ile aydınlık günlere en kısa zamanda kavuşacağına, birlik ve beraberlik içerisinde krizleri tek tek aşacağına inandığını belirtti. 

 

Düzen, yayımladığı mesajda, ülkenin, Birinci Dünya Savaşı'nı yaşadığını, yıkıcı etkileriyle karşı karşıya kaldığını, ardından da Osmanlı Devleti'nin tarih sahnesinden silindiğini, küresel emperyalizmin emellerini gerçekleştirme fırsatı yakalayarak, başta Anadolu olmak üzere Osmanlı coğrafyasını işgal ettiğini hatırlattı.

 

Böylesine karanlık bir tabloya Birinci Dünya Savaşı'nın sonlarında "İspanyol Gribi" gibi bir salgının eklendiğini ifade eden Düzen, bugünlere benzer bir durumun ortaya çıktığını ve birçok insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

 

Milletin bu atmosferde "Ya istiklal ya ölüm" diyerek Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını ve bu savaşı zaferle neticelendirdiğini belirten Düzen, Erzurum ve Sivas kongrelerinin hemen ardından, bu karanlık tabloyu parçalayıp ülkeyi aydınlığa çıkarmak için verilen mücadelenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, tam bir asır evvel bugün açıldığını kaydetti.

 

Düzen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşgalcilerin silah gücü ve siyasal avantajları karşısında, kendi bağımsızlık mücadelesini başlatmakta tereddüt etmeyen, inanç, karar, azim ve fedakârlık timsali olan bu insanlar, Büyük Millet Meclisini kurarak, Milli Mücadele'nin mihenk taşı haline getirmişlerdir.

İnanıyorum ki 23 Nisan 1920 ruhu ile ülkemiz aydınlık günlere en kısa zamanda kavuşacak, birlik ve beraberlik içerisinde, içinde bulunduğumuz krizleri tek tek aşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele'nin bütün kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.