• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2021 10:06

Ulaşıma 1 TL destek

Ulaşıma 1 TL destek
Antalya Büyükşehir Belediye devam meclisinde ulaşıma 1 lira mazot desteğinin sürmesi kararlaştırıldı. Mecliste ayrıca Alanya’daki sağlık alanının SGK’ya devredilmek istenmesi tartışma yaratırken madde belediyeden geldiği şekliyle kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Temmuz ayı devam meclisi Antalya Büyükşehir Belediye Meclis salonunda Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemin 19. Maddesini oluşturan Alanya’daki sağlık alanın SGK’ya borçlara karşılık olarak özel sağlık tesis alanına dönüştürülerek verilmesi ile ilgili madde tartışmaları beraberinde getirdi. CHP’nin bu maddede siyaset yaptığı dile getirilirken “Bu neyin siyaseti?” diye soruldu.

DEMİRCİ: TABANIN SESİNE KULAK VERDİK

Eleştirilere cevap CHP Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Erkan Demirci’den geldi. Sağlık alanının borçlara karşılık olarak SGK’ya verilmesine CHP ve İYİ parti tabanının tepkisi olduğunu söyleyen Erkan Demirci, “Tabanın sesine kulak verdik. Söz konusu yer kamusal sağlık alanı olarak planlı. Tabanda sağlık alanına ihtiyaç olduğu görüşü ön plana çıkarken SGK’ya verilmesi durumunda sağlık alanı olmayabileceği şeklinde endişeler var. Alanya Belediyesi’nin kaygılarını anlıyoruz. 11 Dönümlük bir alandan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

YÜCEL: SAĞLIK ALANI OLACAK

Demirci’nin sözlerinden sonra açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise bugüne kadar belediyenin borçları ya da başka bir şey için hiçbir arsa satışı yapmadıklarının altını çizerken “Üç defadır konu meclise geliyor. Bizler burayı sağlık alanı olarak hibe aldık ve yine sağlık alanı olarak SGK’ya veriyoruz. Başka bir şeyyapılması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

BÖCEK VE SENİRLİ’DEN AÇIKLAMALAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin böcek ise “Erkan bey önce siyaset var dedi ve onu açıkladı. Zaman zaman siyasette fikir ayrılıkları olabilir” dedi.MHP Grup sözcüsü Selçuk Senirli, CHP ve İYİ Parti gruplarına tepki gösterirken “Siyaset bizim işimiz değil. İşimiz siyaset üstü baraka hizmet etmektir. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen burada. Manavgat ile ilgili hangi projeye siyaseten karşı çıktık? Şirin çocukluğu bırakalım” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından yapılan oylamada Alanya Belediyesi’nden geldiği şekliyle madde kabul edildi.

ULAŞIMA 1 TL MAZOT DESDEĞİ UZADI

Meclisin normal maddeleri bittikten sonra meclise 5 dakika ara verildi ve meclis ikinci oturumu gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım esnafına sağlanan yakıt desteği ödemesi de bir ay uzatıldı. Pandemi geçiş dönemi nedeniyle 1 Temmuz-31 Temmuz 2021 tarihlerini kapsayacak şekilde otobüs ulaşım esnafına 1 TL kilometre üzerinden aylık yakıt destek ödemesinin yapılmasına devam edilecek. Kararın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis salonunda bulunan Otobüsçüler Odası Başkanı ve yönetimine klima uyarısında bulundu. Başkan Böcek, “Tüm meclis üyesi arkadaşlarımın ve Antalya halkının bir talebi var. Yaz geldi klimalar çalışmıyor diyorlar. Bu konu ile ilgili herkesin talebi budur. Biz taşıyanların da memnun olmasını, taşınanların da memnun olmasını istiyoruz” dedi.


Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.