• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 13 Ekim 2024 09:31

ULAŞIMDA ‘BOZKURT’ KRİZİ

ULAŞIMDA ‘BOZKURT’ KRİZİ

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti gündem yaratmaya devam ederken, Antalya’da bir halk otobüsü şoförü, milli futbolcuya destek vermek amacıyla otobüsüne Demiral’ın bu işareti yaptığı fotoğrafı astı. Ancak olayın ardından yaklaşık 4 ay geçtikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı duruma müdahale etti.

DESTEK AMACIYLA ASMIŞTI

07 AU 336 plakalı halk otobüsünün şoförü, milli maç sonrası yaşanan tartışmalar nedeniyle tepkisini göstermek ve Merih Demiral’a destek vermek amacıyla, futbolcunun bozkurt işareti yaptığı fotoğrafı aracına yapıştırdı. Bu hareket, otobüsü kullanan yolcuların dikkatini çekerken, şoförün milli futbolcuya olan desteğini ifade eden bir sembol haline geldi.Ancak dört ayın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, otobüs şoförüne, fotoğrafın siyasi bir işaret taşıdığı gerekçesiyle kaldırılması gerektiğini bildirdi. Eğer fotoğraf kaldırılmazsa otobüsün seferlere çıkmasına izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı. Bu müdahale, hem yerel halk arasında hem de sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

SİYASİ AMBLEM OLARAK GÖRÜLDÜ

Şoför, bu uyarının ardından tepkisini dile getirirken, Merih Demiral’ın milli bir oyuncu olduğunu ve fotoğrafın yalnızca futbolcunun bir anını yansıttığını savundu. Ancak Ulaşım Daire Başkanlığı’nın kararı, fotoğrafın siyasi bir sembol olarak algılandığı yönünde oldu ve otobüs seferlerine çıkabilmesi için fotoğrafın kaldırılması talep edildi. Bu olay, Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işaretinin uzun süreli bir tartışma konusu olacağını ve farklı alanlarda yankı uyandıracağını gösteriyor. Aynı otobüsün arkasındaki Atatürk fotoğrafı ve bayrağımızın da olduğu dikkat çekti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.