• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 03 Temmuz 2021 11:41

'Ülkemiz adına üzücü'

'Ülkemiz adına üzücü'
Partisinin Kepez ve Alanya kongrelerine katılmak üzere Antalya’ya gelen Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sedat Peker’in videoları ile ilgili “Yargı, yayınlar durdurulsun diye devreye sokuluyor. Yayınları durdurma çabası var. G

Partisinin Kepez ve Alanya kongrelerine katılmak üzere Antalya’ya gelen Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sedat Peker’in videoları ile ilgili “Yargı, yayınlar durdurulsun diye devreye sokuluyor. Yayınları durdurma çabası var. Geldiğimiz nokta ülkemiz adına üzücü” şeklinde konuştu.

KESTİRME YOLDAN SİYASET YAPMIYORUZ
Partilerinin şu an kendi özgün kimliğini inşa etmekle uğraştığını söyleyen Ali Babacan, “Şu anda hiçbir parti ile ittifak ile ilgili bir temasımız yok. Şu anda yaptığımız görüşme ve temaslar, hiçbir parti ile ittifaktan bahsetmiyoruz. Bizim şu anda ittifak gündemimizde yok. Bir gün seçim kararı alınır, o günkü şartlarda ne yaparız, onun kararını o gün veririz" diye konuştu. Babacan, “Kestirme yoldan siyaset yerine önce sağlam temelleri atıyoruz. Biz de birilerini yanımıza alıp yürümeyi bilirdik” derken elektrik zamlarına da değindi.

Partisinin Kepez ve Alanya kongrelerine katılmak üzere Antalya’ya gelen Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kongreler öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Kuruluş aşamasından bugüne yapılanlara değinen Babacan, partilerini sağlam temellere oturtmanın peşinde olduklarını belirtirken yanlarına birilerini alarak kestirme yoldan siyaset yapmayı tercih etmediklerini kaydetti. Vatandaşın gündeminde işsizlik ve açlık olduğunu dil getiren Babacan, Sedat Peker’in yayınladığı videolardan ittifak söylemlerine kadar pek çok konuya değindi.

undefined">HİÇBİR PARTİ İLE İTTİFAK DÜŞÜNMÜYORUZ
İttifak konusunun şu anda gündemlerinde olmadığını ve seçim zamanı neyin ne olacağının bilinmediğini dile getiren Babacan, partilerinin şu an kendi özgün kimliğini inşa etmekle uğraştığını söyledi. Babacan, “Şu anda hiçbir parti ile ittifak ile ilgili bir temasımız yok. Şu anda yaptığımız görüşme ve temaslar, hiçbir parti ile ittifaktan bahsetmiyoruz. Bizim şu anda ittifak gündemimizde yok. Bir gün seçim kararı alınır, o günkü şartlarda ne yaparız, onun kararını o gün veririz” şeklinde konuştu.

SEDAT PEKER OLAYINA SUSURLUK BENZETMESİ
Sedat Peker’in yayınladığı videolardan sadece ilkinin ilk 20 dakikasını izlediğini ve sonrasında kurmaylarından bilgi aldığını kaydeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Susurluk olayını anımsattı. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları da hatırlatılan Babacan, “Bu suç örgütünün siyasete, bürokrasiye, yargıya, hatta medyaya uzanan yönlerinin olması, bütün bunların ortalığa saçılması ülkem adına üzücü bir tablo” dedi. Susurluk olayını hatırlatan Babacan, “İçişleri Bakanı istifa etti. Hemen soruşturmalar başladı. Bu anlatılanların yüzde 1’i kadar olayda ortalık yer yerinden oynarken bugün ne oluyor Türkiye’de? Hiçbir şey olmuyor. Yargı, yayınlar durdurulsun diye devreye sokuluyor. Yayınları durdurma çabası var. Geldiğimiz nokta ülkemiz adına üzücü” şeklinde konuştu.

ELEKTRİK ZAMMININ TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ
Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların tarihine dikkat çeken Ali Babacan, enflasyon oranlarının düşük çıkması adına zamların 30 Haziran’da yapıldığını aktardı. Elektrik ve doğalgaz zamlarını de eleştiren Babacan, “Elektrik zam oranı yüzde 15, doğalgaz zam oranı konutlarda yüzde 12, sanayide yüzde 20. Bu zamlar 30 Haziran’da yapılıyor. 30 Haziran kritik bir tarihtir. Yılın ikinci yarısındaki emekli ve memur maaşı zammı, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre yapılır. Elektrik ve doğalgaz enflasyonda önemli bir bileşendir. Zammı 6’ncı ayın son günü yapıp, enflasyona girmemesini sağlıyorlar. 6 ay daha elektrik ve doğalgaz zammının karşılığını emeklimiz ve memurumuz alamayacak” iddiasında bulundu.

MHP ERKEN SEÇİM İSTEYEBİLİR
Parti olarak seçime hazır olduklarını ancak iktidarın erken seçime kapıları kapattığını dile getiren Babacan, küçük ortak MHP’nin unutulmaması gerektiğini belirtirken “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yarın öbürgün çıkıp erken seçim isteyebilir” dedi. Babacan, “Biz seçime hukuken hazırız. Seçime girmeye hak kazanan yaklaşık 20 partiden biriyiz. Ancak, şuandaki hükümetin böyle bir ortamda ülkeyi seçime götürmek isteyeceğini zannetmem. İktidarı kaybetmeyi göze almak istemezler diye düşünüyorum ama Bahçeli’nin ne zaman ne yapacağını kestirmek çok zor. 2002 ve 2018 seçimlerini kendisi tetikledi. Bahçeli, ‘Seçim zamanı geldi’ derse ülke apar topar seçime gitmek zorunda kalır. Bu şartlarda apar topar seçim isteyeceklerini düşünmüyorum. Biraz daha şartlar düzelsin diye düşünüyor olabilirler ama ülkenin ekonomik şartlarını düzeltecek bir plan, program ve kadro yok” açıklamasında bulundu.

Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.