ÜNİVERSİTEDE ÖZKAN RAHATSIZLIĞI!

  • SUR YAPIIIIIII
Son dönemde çevremden sıkça Akdeniz Üniversitesi ile ilgili serzenişleri işitmekteyim.
Üniversite ile ilgili ilgisiz insanların dilinde dolaşıyor Akdeniz Üniversitesi ve bu hiç de iyi bir olay değil.
Şayet herkes konuşmaya başlıyorsa ortada gerçek anlamda bir sıkıntı var demektir…
Normal şartlar altında malumunuz olduğu üzere üniversitelerde seçim yapılır ve ilk üçe girenler arasından Cumhurbaşkanı bir ismi Rektör olarak atar.
Her ne kadar Akdeniz Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde ilk sırada sandıktan çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektör olarak atanmasa da durum normal şartlarda böyle…
Özlenen Özkan hanımefendi ise seçim olmadan direk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.
Kaldı ki atam öncesinde Akdeniz Üniversitesi Rektörlük seçimleri ile ilgili start verilmiş ve adaylar alttan alta çalışmaya başlamıştı.
Malumunuz olduğu üzere Özlenen Özkan hanımefendi artık ünü dünya çapına yayılan Ömer Özkan’ın eşi.
Yüz nakilleri ve çift kol ameliyatları gibi ameliyatları başarı ile gerçekleştirmişti.
Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın eşi Pakize Şule Albayrak ve 2 çocuğu, Antalya'da geçirdikleri trafik kazasında yaralanmışlardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Özlenen Özkan’ın burada tanıştığı ve sonrasında samimiyetin ilerlediği konuşulur durur.
Devreye Menderes Türel’in de girmesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir randevu ayarlandığı ve rektörlük sürecinin başladığı da yine kulaktan kulağa dolanır durur.
Sürecin ilerleyen zamanında Emine Erdoğan ile arayı iyi tuttuğu dile getirilirken Özlenen Özkan’ın rektör oluşunda Emine Erdoğan faktörünün büyük olduğu dillendiriliyor.
Seçime girmeden direk olarak Cumhurbaşkanı tarafından Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak atanan Özlenen Özkan’ın geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çağırılarak amiyane tabirle kulağının çekildiği de söyleniyor.
Göreve geldiği günden bu yana hiçbir kadro açmayan Özlenen Özkan’a karşı üniversite içerisinden muhalif seslerin dozu artmaya başladı.
Yaptığı atamalar ile de dikkat çeken Özlenen Özkan hanımefendinin yaptığı atamaları ise vekaletin yapması ve halen asalet vermemesi de yine üniversite içerisinde rahatsızlığa neden olmuş gibi görünüyor.
Rektör yardımcısı atamaları da yine sağda solda sıkça dillendirilmeye başlandı.
Yardımcılardaki rahatsızlığın ise yardımcıların Tıp Fakültesi’nden seçilmesi ve diğer fakültelerin adeta yok sayılmasından kaynaklı olduğu ifade ediliyor.
Temmuz ayı için kadro ilanına çıkması beklenen Özlenen Özkan’ın bu ilanı da ileri bir tarihe ertelediği konuşuluyor.
Konuşulan belki de en önemli konunun ise; Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan hanımefendinin “Beni Cumhurbaşkanı atadı, istediğim şekilde hareket edebilirim” düşüncesi ile Ankara’ya rest çekmesi olarak gösteriliyor.
Özlenen Özkan hanımın YÖK’e karşı sert tutum takındığı ve zaman zaman da rest çektiği dillendiriliyor.
Anlayacağınız hem Ankara’daki rahatsızlık hem de Akdeniz Üniversitesi içerisindeki rahatsızlık giderek artıyor ve mırıldanma şeklinde başlayan seslerin giderek yükseliyor.
Şayet tüm bu dedikodular doğru ise o zaman seçim beklenmeden Akdeniz Üniversitesi’nde bir değişim kaçınılmaz olur gibi duruyor.
Haaaa yok dedikoduların hiçbirisi doğru değil ise o zaman sıkıntı zaten yok demektir.
Dedikoduların bir kısmı doğru bir kısmı yanlış ise de o zaman amiyane tabir ile kulak çekmeler zaman zaman söz konusu olabilir…
Göç yolda düzelir düzelmesine de eğitim öğretim olmadan geçen dönemde eksiklerin görülmesi ve giderilmesi gerekmez mi?
Yine ne yapıyoruz? Tabii ki zamana bırakıyoruz…
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.