• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Ağustos 2024 11:02

Uysal’ı isyan ettiren borç

Uysal’ı isyan ettiren borç

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin borçları hakkında kamuoyunda oluşan spekülasyonlara yanıt verdi. Başkan Uysal, belediyenin borçlu olmasından bazı çevrelerin memnuniyet duyduğunu ve bunu abartarak gündeme taşıdıklarını belirtti. Ancak, belediyenin borçlarının kaynağının, 40 yıl önce hazırlanan imar planları nedeniyle ortaya çıkan "kamulaştırmasız el atma" davaları olduğunu vurguladı.

"Ödemeler Gününde Yapıldı"

Başkan Ümit Uysal, görevde oldukları süre boyunca Muratpaşa Belediyesi’nin tüm ödemelerini zamanında gerçekleştirdiğini, mal ve hizmet alımlarında belirlenen günlerde ödemelerin yapıldığını, maaş ve diğer ödemelerde hiçbir gecikmeye mahal vermediklerini ifade etti. Belediyenin gereksiz borçlanmalardan kaçındığını ve İller Bankası payı ile emlak vergi gelirlerini riske atmadığını da sözlerine ekledi.

"Kamulaştırmasız El Atma Davaları Bizi Borçlandırdı"

Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin, kamulaştırmasız el atma davaları nedeniyle Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri haline geldiğini belirtti. Ancak bu süreci adaletli bir şekilde yönettiklerini ifade eden Uysal, Türkiye genelinde en az 100 belediyenin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu ve bu problemin çözülmesi gerektiğini söyledi.

"Süreci Mücadeleyle Yöneteceğiz"

Başkan Uysal, mevcut hükümetten bu sorunun çözümüne dair bir beklentilerinin olmadığını, ancak süreci mücadeleyle yönetmeye devam edeceklerini belirtti. Muratpaşa’da nitelikli, sürdürülebilir, hızlı ve hesap verebilir bir kamu hizmeti sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Uysal, "Her şey Muratpaşa için, her şey komşularımız için" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Umut ÖZEN